Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47924/akumuliatoriai-didziausias-mobiliu-irenginiu-progreso-stabdis/spausdinti/

Akumuliatoriai – didžiausias mobilių įrenginių progreso stabdis

Publikuota: 2014-12-20 10:46
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Pažvelgus į mobilių įrenginių evoliuciją per paskutinį dešimtmetį su trupučiu, galima matyti milžinišką progresą, kalbant apie ekranus, centrinius procesorius, grafinius adapterius, atmintį, bevielio ryšio technologijas ir eilė kitų komponentų. Išskyrus akumuliatorius.

Kaip taisyklė, šiandien būtent akumuliatoriai tampa didžiausiu stabdžiu, plėtojant mobilios elektronikos įrenginius, teigė pirmasis oficialus kompanijos „Apple“ darbuotojas Bill Fernandez, bendraudamas su portalo „CNet“ žurnalistais.

Ar gi ne graudu, jog 2003 m. išleisto „Hewlett-Packard iPaq 5500“ bei 2013 m. debiutavusio „Apple iPhone 5S“ yra vienas bendras dalykas – tos pačios talpos baterijos ir jos gamybos technologija, nors visų kitų komponentų kokybė padidėjo, jie pagreitėjo, tapo patikimesni.

Akumuliatoriai – didžiausias mobilių įrenginių progreso stabdis

Bill Fernandez teigimu, ateityje pasirodys daugybė naujos kategorijos asmeninių įrenginių, pavyzdžiui, asmeninių sveikatos sekimo sistemų. Tačiau viena pagrindinių priežasčių, kodėl jų vėluos – tai baterijos.

„Šiuo metu mes matome naują dėvimų įrenginių – „Pebble“, „Google“, „Motorola“, „Samsung“, tačiau baterijų netobulumas stabdo jų plėtojimą. Kai valandinė baterija galės išlaikyti tiek energijos, kaip automobilių akumuliatoriai, o didelis ekranas ar projektorius galės būti integruotas į laikrodį, laukite to, jog išmaniųjų telefonų funkcionalumas migruos į dėvimus įrenginius.“

Dabartiniame technologijų išsivystymo etape teoriškai galima sukurti praktiškai bet kokį įrenginį. Deja, dėl šiuolaikinių baterijų netobulumo šiuos įrenginius reikėtų per dažnai įkrauti, o tai sumažins naudojimo galimybes, taip pat vertę vartotojų akyse. Be proveržio akumuliatorių srityje daugelis įrenginių kategorijų tiesiog nepasirodys rinkoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!