Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47901/lietuviu-startuoliai-kvieciami-pasauliui-pristatyti-finansiniu-paslaugu-idejas/spausdinti/

Lietuvių startuoliai kviečiami pasauliui pristatyti finansinių paslaugų idėjas

Publikuota: 2014-12-18 12:43
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuviai kitąmet turi galimybę patekti tarp 10-ies pasaulio startuolių, keliems mėnesiams pakviestų į Londoną ir išnaudosiančių „Barclays“ jauno verslo skatinimo programos privilegijas.

„Tai – jau antrasis „Barclays“ akceleratorius, organizuojamas kartu su šios srities lyderiu „Techstars“. Po itin sėkmingos pirmosios programos, per kurią 11 startuolių jau paspartino savo plėtrą, buvo nutarta kiek įmanoma aktyviau plėsti projekto geografiją. Lietuvoje turime daugybę potencialo, norime padėti jam sparčiau realizuotis, todėl itin raginame lietuvius pristatyti savo idėjas visam pasauliui“, – sako „Barclays“ žmogiškųjų išteklių verslo partnerė Irena Balkūnė.

Intensyvi 13 savaičių programa skirta finansinių technologijų startuoliams. „Pirmasis akceleratoriaus etapas jau pasižymėjo sėkmės istorijomis – galimiems investuotojams buvo pristatytos idėjos, tikėtina, pradėsiančios naują finansinių paslaugų erą. Pavyzdžiui, vartotojo vartotojui (angl. peer-to-peer) principu veikianti skolinimosi platforma gali smarkiai pakeisti būsto įsigijimo procesus, – pasakoja I. Balkūnė. – Neabejojame, kad revoliucingų idėjų sulauksime ir iš Lietuvos.“

10 atrinktų finansinių technologijų startuolių bus pakviesti laikinai įsikurti Londone. Startuoliai ne tik mokysis iš industrijos lyderių ir sulauks patarimų vystant verslą, bet ir pristatys savo idėjas potencialiems investuotojams bei sulauks realios finansinės paramos – iki 100 tūkst. dolerių investicijų iš „Techstars“. Programos dalyviai taip pat gaus prieigą prie „Barclays“ programėlių programavimo sąsajų katalogo ir duomenų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!