Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47900/samsung-ryzosi-sukurti-apple-pay-konkurenta/spausdinti/

„Samsung“ ryžosi sukurti „Apple Pay“ konkurentą

Publikuota: 2014-12-19 07:18
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Samsung“ pradėjo derybas su mokėjimų tarnyba „LoopPay“, kad sukurtų bekontaktę mokėjimų sistemą, skirtą firminiams išmaniesiems telefonams. Apie tai praneša puslapis „Re/code“.

Nauja technologija leistų „Samsung“ telefonams apmokėti už prekes ir paslaugas, pridėjus mobilų įrenginį prie informaciją nuskaitančio kasos aparato. Planuojama, kad mokėjimo autorizacija bus vykdoma, pasitelkus į telefonus integruotus pirštų atspaudų skaitytuvus, kaip ir „Apple Pay“ atveju.

Apie galimo susitarimo detales informacijos nedaug. Vienas iš šaltinių tikina, kad „Samsung“ jau turi telefonų prototipų su veikiančia mokėjimų sistema, tuo tarpu kiti šaltiniai tikina, kad susitarimas gali būti ir nepasiektas. Kompanijų atstovai ką nors komentuoti atsisakė.

„Samsung“ ryžosi sukurti „Apple Pay“ konkurentą

Tikimasi, kad bekontaktė prekių ir paslaugų apmokėjimo sistema „Samsung“ išmaniuosiuose telefonuose pasirodys 2015 m. pradžioje, kai bus anonsuoti nauji modeliai.

Šiuo metu „Samsung“ yra susitarusi su „PayPal“, kurios mobili programėlė leidžia už pirkinius atsiskaityti „Galaxy S5“ savininkams. Tiesa, sistema veikia tik tose vietose, kuriose priimami atsiskaitymai per „PayPal“.

„Samsung“ gali būti suinteresuoti sukurti ir savo nuosavą mokėjimų tarnybą. Ji leistų ne tik uždirbti ir pervedimų, tačiau ir rinkti informaciją, kuris leistų vartotojams pasiūlyti tikslinę reklamą.

„Apple Pay“ šiandien dirba su „Visa“, „MasterCard“ ir „American Express“ mobilios programėlės, jos leidžia atsiskaityti apie 220 tūkst. parduotuvių. Kitąmet prie „Apple“ partnerių sąrašo prisidės dar apie 500 bankų, veikiančių JAV teritorijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!