Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47892/valve-neleido-i-steam-patekti-skandalingai-saudyklei-hatred/spausdinti/

„Valve“ neleido į „Steam“ patekti skandalingai šaudyklei „Hatred“

Publikuota: 2014-12-18 08:16
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Lenkų studija „Destructive Creations“, spalio mėnesį anonsavusi savo debiutinį projektą – masinių žudynių simuliatoriumi pramintą šaudyklę „Hatred“, neseniai pabandė savo laimę „Steam Greenlight“, tačiau „Valve“ nusprendė tokio projekto nepalaiminti, rašo „DSO Gaming“.

„Hatred“ spėjo surinkti apie 13 tūkst. vartotojų balsų, tačiau „Valve“ vadovybė nusprendė pašalinti žaidimą iš „Greenlight“, nepateikdama jokių paaiškinimų. Tai reiškia, kad „Hatred“ kelias į „Steam“ yra uždarytas.

Panašu, kad „Valve“ vadovybei nepatiko „Hatred“ koncepcija, kuri numato visiškai nekaltų žmonių masines žudynes. Natūralu, kad tik kitais metais planuojamas išleisti žaidimas jau dabar užsitarnavo skandalingo projekto reputaciją.

Šaudyklės „Hatred“ autoriai projektą pozicionuoja kaip atsakymą į „perdėtą politinį korektiškumą“ šiuolaikiniuose žaidimuose.

„Tai yra teisingas žaidimas, skirtas žmonėms, norintiems tiesiog nuleisti garą po sunkios darbo dienos arba pavargo nuo gražių mokslinės fantastikos šaudyklių, kuriose reikia bėgioti su lazeriu rankose ir gelbėti pasaulį“, – teigė studijos „Destructive Creations“ atstovai.

Savo projekto kūrėjai išskirtiniu nelaiko, tačiau jis priklauso subžanrui, kurį dar 1997 m. atvėrė šaudyklė „Postal“, taip sukėlusi nepasitenkinimo bangą eilėje pasaulio šalių (kai kuriose net buvo uždraustas).

„Destructive Creations“ vadovas Jaroslaw Zielinski taip pat paneigė kaltinimus dėl meilei neonacizmui, kadangi vienas iš vienas iš studijos animatorių prenumeruoja „Facebook“ esantį neonacių organizacijos „Polska Liga Obrony“ puslapį.

J. Zielinski teigimu, jo artimieji smarkiai nukentėjo per nacių okupacijos laikotarpį, o jis pats griežtai neigiamai nusiteikęs prieš nacizmą. Pats žaidimas taip pat neturi nieko bendra su jo asmenine pasaulėžiūra.

Savo ruožtu, apkaltintasis Jakub Stychno, kuris yra žaidimo dizaineris, teigia esantis visų totalitarinių pažiūrų priešininkas. Antra vertus, jis padėkojo visiems žmonėms ir žiniasklaidos priemonėms, kurie nekenčia „Hatred“, kadangi jų pastangos davė atvirkščią efektą – niekam nežinoma studija vos porą savaičių nuskambėjo per visą pasaulyje.

Preliminariais duomenimis, „Hatred“ turėtų pasirodyti 2015 m. antroje pusėje, ji kuriama išskirtinai PC platformai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!