Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47638/asmeniniu-kompiuteriu-rinkai-idc-prognozuoja-eilini-nuosmuki/spausdinti/

Asmeninių kompiuterių rinkai IDC prognozuoja eilinį nuosmukį

Publikuota: 2014-11-28 18:29
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Dar visai neseniai kalbėjusi apie planšetinių kompiuterių rinkos augimo sulėtėjimą, kompanija IDC pasidalino naujienomis, kurios neturėtų nudžiuginti asmeninių kompiuterių rinkos žaidėjus.

Analitikai prognozuoja, kad šiame ketvirtyje asmeninių kompiuterių tiekimas sumažės 2,7 %. Tiesa, prognozė buvo pakoreguota į geresnę pusę, kadangi anksčiau buvo kalbama apie 3,7 % nuosmukį.

Asmeninių kompiuterių rinkai IDC prognozuoja eilinį nuosmukį

Šių metų III ketvirtis buvo kiek geresnis, nei tikėtasi: tiekimo sumažėjimas, lyginant su analogišku laikotarpiu prieš metus, sudarė vos 0,5 %. Vis tik dauguma ekspertų sutinka, jog tai yra trumpalaikis pagerėjimas – ilgalaikėje perspektyvoje augimo nebus.

Pagrindinė augimo dalis teko besivystančių rinkų šalims. Geriau nei planuota pasirodė Vakarų Europa ir Japonija. Viso to priežastis – toliau besitęsiantis „Windows XP“ kompiuterių keitimas, taip pat atsargų kaupikas prieš kalėdinių išpardavimų sezoną.

2015 m. laukiamas tolimesnis PC tiekimo mažėjimas, tuo tarpu bendras šių metų asmeninių kompiuterių rinkos susitraukimas sudarys apie 5 %. Analitikai daug tikisi iš „Windows 10“ pasirodymo ir funkcionalių sprendimų, siūlančių jutiklinius ekranus ir naujus formatus, tarp kurių yra ir populiarėjantys modeliai „2-in-1“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!