Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47630/sony-taip-pat-sumazins-ismaniuju-telefonu-asortimenta/spausdinti/

„Sony“ taip pat sumažins išmaniųjų telefonų asortimentą

Publikuota: 2014-11-28 09:19
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Samsung“ bus ne vienintelis gamintojas, kuris ketina sumažinti išleidžiamų išmaniųjų telefonų modelių asortimentą. Lygiai tuo pačiu keliu ketina eiti ir japonų korporacija „Sony“, nors „Xperia“ modelių pasiūla toli gražu neprilygsta „Galaxy“ serijai.

„Sony“ sprendimo priežastis gana paprasta – kompanijos vadovybė stengiasi padidinti veiklos pelningumą. Naujausios prognozės rodo, kad 2014 finansinių metų veiklą „Sony“ atneš maždaug 2,1 mlrd. dolerių nuostolį, taigi kaštų mažinimas yra kritiškai svarbus aspektas.

Be to, kad bus sumažintas išmaniųjų telefonų modelių kiekis, japonų gamintojas ketina susikoncentruoti ties telefonams skirtų kamerų sensoriais – šioje srityje „Sony“ yra vienas iš rinkos lyderių.

„Sony“ taip pat sumažins išmaniųjų telefonų asortimentą

Naujasis „Sony“ mobilaus padalinio vadovas Hiroki Totoki teigia, kad kompanijai yra neįdomi rinkos dalis ar jos dydis. Svarbiausiu sėkmės rodikliu nuo šiol laikomas pelningumas.

Per artimiausius trejus metus, kaip rodo prognozės, „Sony“ išmaniųjų telefonų pardavimų apimtys kris maždaug trečdaliu (toks pats likimas laukia ir firminių televizorių).

Antra vertus, kameroms skirtų sensorių pardavimai išaugs 70 %, žaidimų įrenginių, aksesuarų ir paslaugų, taip pat vaizdo ir muzikos tarnybų – 25 %. Visa tai turėtų atnešti maždaug 13,6 mlrd. dolerių grynojo pelno.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!