Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47586/xiaomi-ambicijos-sunervino-apple-vadovybe/spausdinti/

„Xiaomi“ ambicijos sunervino „Apple“ vadovybę

Publikuota: 2014-11-26 08:04
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos „Xiaomi“ vadovas Lei Jun, kaip jau rašėme anksčiau, paskelbė apie ambicingus šio kinų gamintojo planus: tapti išmaniųjų telefonų rinkos lydere, o tai gali nutikti jau po penkerių metų.

Štai ką sakė „Xiaomi“ vadovas renginyje „World Internet Conference“: „Aš įsitikinęs, kad prieš trejus metus, kai „Xiaomi“ išleido savo pirmąjį išmanųjį telefoną, niekas net tokios minties neturėjo, kad ji pasauliniame reitinge užims trečią vietą. Mes turime visas galimybes tapti didžiausiu pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoju jau po 5–10 metų.“

Natūralu, kad po tokių frazių turėjo sureaguoti artimiausi konkurentai. Gana netikėtai apie „Xiaomi“ generalinio direktoriaus ambicijas pasisakė „Apple“ vyriausiasis juristas Bruce Sewell, dalyvavęs tame pačiame renginyje. „Lengva pasakyti, sunkiau padaryti“, – taip ji pakomentavo kinų kompanijos vadovo pareiškimą.

„Xiaomi“ ambicijos sunervino „Apple“ vadovybę

Tiesa, tokios abejonės nė kiek nesutrikdė Xaomi vadovo: „Šioje nuostabioje žemėje mes sukūrėme ne tik „Alibaba“, tačiau ir tokį mažą stebuklą, kaip „Xiaomi“, – atkirto Lei Jun.

Kinų Steve'u Jobsu pravardžiuojamas Lei Jun ne pirmą kartą išgirsta kandžių žodžių iš „Apple“ atstovų. Savo laiku „Apple“ vyriausiasis dizaineris Jonathan Ive pareiškė, kad „Xiaomi“ telefonai labai panašūs į „iPhone“, o tai jis vadina tiesiog vagyste.

Galbūt tokie žodžiai turi tam tikro pagrindo, kadangi pats „Xiaomi“ vadovas kartą yra pareiškęs, kad „iPhone“ yra „geriausias pasaulyje išmanusis telefonas“, tuo tarpu kinų kompanijai dar daug ko reikės išmokti iš „Apple“.

Kompanijai „Xiaomi“ dar teks gerokai padirbėti, kadangi nuo artimiausio konkurento „Apple“ atsiliekama dvigubai (anot IDC, „Apple“ užima 12 % rinkos), o iki „Samsung“ (23,8 %) – dar toliau. Antra vertus, kinų gamintojas sparčiai augina pardavimus (per metus – net 211 %), tuo tarpu konkurentų rinkos dalys mažėja.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!