Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47580/apple-gavo-450-mln-doleriu-bauda-uz-kartelini-susitarima-su-el-knygu-leidejais/spausdinti/

„Apple“ gavo 450 mln. dolerių baudą už kartelinį susitarimą su el. knygų leidėjais

Publikuota: 2014-11-25 19:33
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Niujorko apygardos teismas (JAV) nusprendė, kad kompanija „Apple“ turės sumokėti 450 mln. JAV dolerių už tai, jog su el. knygų leidėjais susitarė fiksuoti kainas, o dėl to nukentėjo galutiniai vartotojai. Apie tai praneša naujienų agentūra „Reuters“.

„Apple“ nusprendė susitaikyti su valstybiniais kaltintojais dar šių metų birželio mėnesį. Tai padarė, likus keletui mėnesių prieš tai, kai būtų buvęs pateiktas galutinis teismo verdiktas.

Buvo manoma, kad jei „Apple“ nebūtų susitaikiusi, iš jos galėjo būti pareikalauti kompensuoti iki 840 mln. JAV dolerių dėl neteisėto susitarimo fiksuoti kainas.

„Apple“ gavo 450 mln. dolerių baudą už kartelinį susitarimą su el. knygų leidėjais

Tą patį birželio mėnesį „Apple“ advokatai buvo padavę apeliaciją, kurioje teigta, kad jokie antimonopoliniai teisės aktai nepažeisti, o jokio susitarimo su el. knygų leidėjais nebuvo, taigi ir kaltinimai neturi jokio pagrindo.

Beje, gruodžio 15 d. numatytas teismo posėdis, kuriame dar bus svarstoma „Apple“ apeliacija. Nors kompanija neturės galimybės kardinaliai pakeisti nuosprendžio, tačiau galės sumažinti skirto baudos dydį iki 70 mln. JAV dolerių.

Kiek anksčiau su „Apple“ karteliniame susitarime dalyvavę leidėjai „Hachette Book Group“, „HarperCollins Publishers“, „Penguin Group“, „Simon & Schuster“ ir „Macmillan“ taip pat susitarė išmokėti bendrą 166 mln. JAV dolerių baudą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!