Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47542/metaliniai-telefonai-zlugdo-plastikiniu-korpusu-gamintojus/spausdinti/

Metaliniai telefonai žlugdo plastikinių korpusų gamintojus

Publikuota: 2014-11-22 15:25
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Plastikinių korpusų, skirtų išmaniesiems telefonams, gamintojai šiame pusmetyje yra gerokai nusiminę, kadangi „Samsung“ ir eilė kitų mobilių įrenginių gamintojų vis daugiau dėmesio skiria visiškai metaliniams korpusais. Apie tai rašo leidinys „ET News“.

Situaciją blogina ir tai, kad išmaniųjų telefonų paklausa apskritai neauga tokiais tempais, kaip anksčiau, todėl korpusų gamintojams tenka sukti galvas, kaip padidinti pajamas.

Didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas, kompanija „Samsung“, savo asortimente turi apie 7 % modelių su metaliniais korpusais. Vien tik šiame pusmetyje prie modelių „Galaxy Alpha“ ir „Galaxy Note 4“ prisijungė „Galaxy A3“ ir čGalaxy A5“. Ateityje tokių modelių skaičius tik didės.

Metaliniai telefonai žlugdo plastikinių korpusų gamintojus

Korėjiečių gamintojo pavyzdžiu pasekė ir HTC, „Xiaomi“, „Lenovo“ bei HTC. Tai privertė aliuminio korpusų gamintojus galvoti apie įrenginių, skirtų metalinių korpusų gamybai, įsigijimą. Problema ta, kad įranga kainuoja brangiai, jos reikia daug, o laisvų lėšų neturi nei gamintojai, nei investuotojai.

Kai kurie plastikinių išmaniųjų telefonų korpusų gamintojai galvoja apie tai, kaip persiorientuoti į kitas veiklos sritis. Ir panašu, kad artimiausiu metu gali įvykti nemažų pasikeitimų šioje veiklos srityje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!