Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47523/samsung-sumazins-ismaniuju-telefonu-asortimenta-30/spausdinti/

„Samsung“ sumažins išmaniųjų telefonų asortimentą 30 %

Publikuota: 2014-11-21 07:17
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Samsung“, naujienų agentūros „Bloomberg“ teigimu, sumažins išmaniųjų telefonų padaliniui skirtų lėšų kiekį, o dalis laisvų resursų bus skirta kitoms sritims.

Šaltinio teigimu, apie 500 korėjiečių elektronikos giganto specialistų, kurie anksčiau darbavosi prie išmaniųjų telefonų, bus pervesti į kitus padaliniuose, kuriuose užsiims naujais projektais ar esamų tobulinimu ir plėtra.

Daugelis iš „atsilaisvinusių“ specialistų užsiims „Daiktų interneto“ sritimi – naujai užgimstančia kryptimi, kurioje slypi didžiulis augimo potencialas. Panašūs pokyčiai rodo, kad korėjiečių kompanija pasiruošusi greitai keistis, atsižvelgiant į esamą situaciją rinkoje.

„Samsung“ sumažins išmaniųjų telefonų asortimentą 30 %

Beje, „Samsung“ atstovas ryšiams su investuotojais Robert Yi pareiškė, kad 2015 m. išmaniųjų telefonų asortimentas bus sumažintas iki 30 procentų, rašo „The Wall Street Journal“.

„Modelių skaičiaus sumažinimas leis sumažinti išsaugotų modelių kainas, didinant jų gamybos apimtis, – pareiškė Robert Yi. – Žemiausiame ir vidutiniame segmente kaina yra svarbiausias dalykas pirkėjui, tuo tarpu „Premium“ klasėje svarbiausia – inovacijos.“

Šis žingsnis turėtų leisti kompanijai „Samsung“ sumažinti pelno ir pajamų kritimą, kuris gerokai smogė korėjiečių gamintojui šių metų III ketvirtyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!