Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47488/policija-naudosis-tele2-rysiu/spausdinti/

Policija naudosis „Tele2“ ryšiu

Publikuota: 2014-11-19 11:12
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Policijos departamento konkursą teikti mobiliojo ryšio paslaugas laimėjo telekomunikacijų bendrovė „Tele2“. Ji 4 metus aptarnaus 6,8 tūkst. policijos naudojamų SIM kortelių.

„Pasiūlėme visas Lietuvos policijai reikalingas paslaugas, aukšto lygio aptarnavimą ir gerą kokybę. Puikiai suprantame, kad nuo kokybiško pareigūnų ryšio priklauso ir jų darbo sėkmė, ir mūsų visų saugumas“, – sakė Gediminas Šarkanas, paslaugų pardavimo verslo klientams vadovas.

Pasak jo, vis daugiau ryšio paslaugų viešųjų pirkimų vyksta centralizuotai ir renkantis pagal kainą. Kadangi ryšio paslaugos lengvai standartizuojamos, o operatorių pagrindinių paslaugų kokybė iš esmės nesiskiria, tai leidžia sutaupyti daug valstybės pinigų ir užtikrina didesnį skaidrumą.

„Tele2“ policijai teiks visas pagrindines ryšio paslaugas – skambučius, SMS žinutes ir mobilųjį internetą. Maksimali galima per ketverius metus suteiktų paslaugų vertė yra 4 mln. Lt su PVM (1,158 mln. Eur).

Konkursą, kuriame dalyvavo visi mobiliojo ryšio operatoriai, „Tele2“ laimėjo pasiūliusi mažiausią paslaugų kainą.

Policijos departamento paskelbtas pirkimas pagal mažiausios kainos kriterijų vyko Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje (CVPIS).

Šį pavasarį „Tele2“ užbaigus tinklo modernizavimą, operatoriaus 3G ryšio tinklas dengia 93,8 proc. Lietuvos teritorijos (esant -105 dBm signalui) ir yra antras pagal aprėptį. Dabar daugiausia investicijų „Tele2“ skiria kuriamo 4G tinklo plėtrai.

Bendrovės „RAIT“ birželį atliktos apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausias operatorius Lietuvoje – iš viso „Tele2“ užima 53,5 proc. Lietuvos mobiliojo ryšio rinkos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!