Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47478/samsung-spaudzia-tiekejus-mazinti-komponentu-kainas/spausdinti/

„Samsung“ spaudžia tiekėjus mažinti komponentų kainas

Publikuota: 2014-11-18 18:14
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Samsung“ ne tik sumažino premijas aukščiausio lygio vadovams dėl prastų išmaniųjų telefonų pardavimų, tačiau kartu stengiasi optimizuoti išlaidas šių mobilių įrenginių gamybai.

P. Korėjos elektronikos giganto išmanieji telefonai jau kuris laikas pagal kainos ir specifikacijų santykį pralaimi konkurentams iš Kinijos, ir čia slypi viena didžiausių problemų.

Kiek anksčiau „Samsung“ pranešė mažinanti AMOLED ekranų kainą, taip siekdama, jog ta pačia kryptimi judėtų ir kinų gamintojai. Vis tik puslapis „DigiTimes“ praneša, kad tai yra ne vienintelė „Samsung“ iniciatyva kaštų mažinimo srityje.

„Samsung“ spaudžia tiekėjus mažinti komponentų kainas

Šiuo metu korėjiečių kompanija veda derybas su gamintojais, kurie tiekia telefonų ekranams skirtas pašvietimo sistemas. Reikalaujama, kad atitinkama produkcija būtų atpiginta net 30 %.

„Samsung“ prioritetu šiuo metu yra biudžetinių ir vidutinės klasės išmaniųjų telefonų atpiginimas – būtent čia pralaimima Kinijos kompanijoms. Dukterinė firma „Samsung Display“ taip pat ėmėsi veiksmų, kad būtų sumažinti gamybos kaštai.

Pranešama, kad „Samsung Display“ dar šiemet atpigins OLED klasės ekranus. Pastarieji bus diegiami ne tik „Motorola“ ir „Oppo“ išmaniuosiuose telefonuose, tačiau ir „Dell“ bei „Lenovo“ nešiojamuose kompiuteriuose, kurių debiutas numatytas 2015 m. pradžioje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!