Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47477/susidomejimas-akiniais-google-glass-slugsta/spausdinti/

Susidomėjimas akiniais „Google Glass“ slūgsta

Publikuota: 2014-11-18 16:12
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Programinės įrangos kūrėjai paskutiniu metu praranda susidomėjimą paprastiems vartotojams skirtomis programėlėmis, kurios kuriomis akiniams „Google Glass“. Apie tai praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Daugelis tų, kurie vis dar domisi „Google“ akiniais, stengiasi persiorientuoti į profesionalams skirtų programėlių sritį.

Šaltinis taip pat pažymi, jog verslo klientai jau gauna „Google Glass“, naudojant schemą „moki už vieną, gauni du“. Bandomieji „Google Glass Explorer“ variantai vis dar siūlomi už 1500 dolerių, nors „eBay“ juos galima įsigyti už dvigubai mažesnę sumą.

Viename iš reginių žurnalistai pastebėjo vieną iš „Google“ įkūrėjų Sergey Brin be „išmaniųjų akinių“ „Glass“. Į klausimą, kodėl jis neturi su savimi paskutiniu metu visur nešioto įrenginio, S. Brin atsakė, kad paliko jį automobilyje.

Susidomėjimas akiniais „Google Glass“ slūgsta

Aišku, šio įvykio nereikėtų įvardinti kaip pačios „Google“ susidomėjimo naujaisiais akiniais praradimą – interneto giganto atstovai tikina, kad vartotojams skirta „Glass“ versija jau ruošiama debiutui, o ilgas paruošimo procesas būtinas trūkumų šalinimui.

Beje, žurnalistų apklausti programinės įrangos kūrėjai tiki, kad arba visai prarado susidomėjimą šia platforma, ar savo idėjas stengiasi pritaikyti verslo segmentui – čia prognozuoti paklausą daug paprasčiau.

„Google“ „išmanieji akiniai“ vis dar nėra labai paplitę, todėl ne visi kūrėjai linkę rizikuoti ir leisti pinigus jiems skirtų programų kūrimui. Kai kuriuos kūrėjus apskritai netenkina „Google Glass“ galimybės. Ar „Google“ akiniai bus populiarūs, pamatysime ne anksčiau kaip 2015 m. pradžioje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!