Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47475/paysera-uzbaige-svarbu-pletros-etapa-baltijos-salyse/spausdinti/

„Paysera“ užbaigė svarbų plėtros etapą Baltijos šalyse

Publikuota: 2014-11-18 13:19
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinė elektroninių pinigų sistema „Paysera“ sudarė sutartį su penktuoju Estijos banku „Eesti Krediidipank“ ir užbaigė plėtros etapą, kuriuo užtikrinama galimybė visiems Baltijos šalių bankų klientams už internetu perkamas prekes ar paslaugas sumokėti į „Paysera“ sąskaitas.

„Kadangi su Lietuvos ir Latvijos pagrindiniais bankais jau seniai bendradarbiaujame, pasirašę sutartį su banku „Eesti Krediidipank“ padengėme visą Baltijos šalių teritoriją – esame greitai prieinami daugiau kaip 95 proc. visų Baltijos bankų klientų. Taigi nuo šiol operatyviai atlikti pervedimus į ir iš „Paysera“ sąskaitos galima visuose Baltijos šalių bankuose“, – sako Andrius Balkūnas, bendrovės „EVP International“, kuri plėtoja mokėjimų sistemą „Paysera“, plėtros vadovas.

Didžiausi Estijos bankai „SEB Pank“, „Swedbank“ ir „Danskebank“ tapo „Paysera“ partneriais jau prieš keletą metų, neseniai „Paysera“ „bank-link“ paslauga pradėta teikti „Nordea“ banko klientams. Augant „Paysera“ klientų skaičiui Estijoje, atsirado poreikis į „Paysera“ tinklą įtraukti daugiau bankų.

Sudaryti sutartį su „Eesti Krediidipank“ ragino ir „Paysera“ verslo klientai: elektroninės parduotuvės ir kitos įmonės, priimančios iš gyventojų mokėjimus elektroniniu būdu. Vienas iš tokių klientų – „Viasat“, didžiausia skaitmeninės palydovinės televizijos operatorė Baltijos regione. Lietuvoje ir Latvijoje visi jos naudotojai jau kurį laiką gali atsiskaityti už paslaugas per „Paysera“, tad ji norėjo šią galimybę suteikti ir visiems Estijos klientams.

„Kadangi teikiame paslaugas visose trijose Baltijos šalyse, ieškojome mokėjimų partnerio, kuris pasiūlytų integruotą mokėjimų sprendimą ir išspręstų techninius klausimus visose trijose šalyse. Mūsų bendradarbiavimas su „Paysera“ ir jos teikiami integruoti mokėjimų sprendimai naudingi ne tik mums, bet ir mūsų Baltijos šalių klientams“, – sako Rahel Linnamägi, „Viasat“ skaitmeninio kanalo vadovė.

Pasak A. Balkūno, „Paysera“ naudinga ir įmokos gavėjui, ir jos mokėtojui. Elektroninėms parduotuvėms ir kitiems įmokų gavėjams pervedimai per „Paysera“ „bank-link“ sąsają kainuoja tik 1 proc. nuo pervedamos sumos, bet ne daugiau kaip 0,87 EUR. Kitos mokėjimų sistemos ir bankai paprastai ima komisinius mokesčius, siekiančius ir 2–3 proc. nuo mokėjimo sumos.

Mokėdami per „Paysera“ klientai taip pat taupo – pervedimai į Lietuvos bankus kainuoja tik 0,50 LTL (0,14 EUR).

Per trečiąjį šių metų ketvirtį Baltijos šalyse per „Paysera“ įvykdyta transakcijų už beveik 79 mln. EUR. Viena iš patraukliausių „Paysera“ paslaugų – itin pigūs tarptautiniai pervedimai. Jie kainuoja tiek pat, kiek vietiniai pervedimai toje šalyje. Taigi pervedimas į Estijos bankus kainuoja nuo 0,16–0,19 EUR, Latvijos – 0–0,28 EUR, Norvegijos – 1,00 NOK (0,12 EUR), Jungtinės Karalystės – 0,60 GBP (0,78 EUR). Tarptautiniai pervedimai, atliekami bankuose, gali kainuoti net iki keliasdešimties kartų brangiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!