Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47474/raktas-i-paprasta-it-infrastrukturos-valdyma/spausdinti/

Raktas į paprastą IT infrastruktūros valdymą

Publikuota: 2014-11-18 12:07
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Axence“ pristato naują „nVision Pro“ 7.5 versiją, skirtą didelėse ir augančiose įmonėse užtikrinti patikimą IT infrastruktūros darbą bei jos saugumą. Plečiantis įmonei, auga ne tik jos kompiuterių tinklas, bet ir iššūkiai, su kuriais susiduriama. „Axence nVision Pro“ – tai sprendimas, jungiantis tinklo ir vartotojų stebėseną su techninės ir programinės įrangos inventorizacija, „pagalbos tarnyba“ bei duomenų apsauga.

Programa leis tinklo administratoriui matyti tinkle esančius kompiuterius, stebėti prievadų darbą, naudojamas programas, tarp kurių gali pasitaikyti ir kenkėjiškų. „Axence nVision Pro“ padės priimti tinkamą sprendimą dėl tinkle esančio atitinkamo kompiuterio darbo bei išspręsti iškilusias problemas nuotoliniu būdu, taip optimizuojant visos įmonės kompiuterinio tinklo darbą.

Raktas į paprastą IT infrastruktūros valdymą

„Didelę IT infrastruktūrą turinčiai įmonei labai svarbu užtikrinti sklandų jos darbą. Gedimų prevencija leidžia optimizuoti veiklą bei efektyviai naudoti įmonės išteklius“, – sako Uosis Mečkauskas, „Axence nVision“ produktui atstovaujančio „Baltimax“ projekto vadovas.

„Axence nVision Pro“ stebi kompiuterių tinklą ir renka informaciją, kuri padeda jį apsaugoti nuo gedimų, o taip pat juos operatyviai pašalinti. Programos surinkta informacija padeda kontroliuoti tai, kas vyksta įmonės kompiuteriuose, aptikti kenkėjiškas programas, stebint atvirus prievadus – potencialius grėsmių šaltinius, ar nesankcionuotų vartotojų veiksmus. Be to, sistema atlieka nuolatinį stebėjimą, kuris leidžia nustatyti prietaisų, programinės įrangos darbo ar procesų klaidas arba gedimus. Iškilus problemoms „Axence nVision Pro“ apie jas praneša ir automatiškai imasi veiksmų tokioms problemoms pašalinti. Profesionaliai valdant tinklą bus išvengta infrastruktūros gedimų bei su jos remontu susijusių išlaidų, be to bus sutaupyta laiko.

„Nelegalios programinės įrangos naudojimas darbuotojų kompiuteriuose gali grėsti įmonėms rimtomis sankcijomis, o tokias rizikas suvaldyti įmonė gali pasitelkdama tinkamas priemones“, – sako U. Mečkauskas.

„Axence nVision Pro“ padeda spręsti su nelegalių programų naudojimu susijusias problemas. Ji sutikrina kompiuteriuose instaliuotas programas su turimomis licencijomis, o tai pat teikia informaciją apie naujai instaliuotas taikomąsias programas. Be to, „Axence nVision Pro“ leidžia aktyviai valdyti prieigos prie išorinių kaupiklių ir įrašymo į juos teises, taip apsaugant įmonės duomenis nuo galimo nutekinimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!