Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47230/whatsapp-pirma-karta-atskleide-savo-finansinius-rezultatus/spausdinti/

„WhatsApp“ pirmą kartą atskleidė savo finansinius rezultatus

Publikuota: 2014-10-31 18:11
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Facebook“, kuri savo laiku mobilią pranešimų tarnybą „WhatsApp“ įsigijo už 22 mlrd. JAV dolerių, pirmą kartą atskleidė tarnybos finansinius rezultatus, kurie demonstruoja tik nuostolius. Apie tai byloja dokumentas, pateiktas JAV Vertybinių popierių ir biržų komisijai.

Per 2014 m. pirmus šešis mėnesius „WhatsApp“ grynasis nuostolis išaugo beveik 4 kartus – iki 232,5 mln. JAV dolerių, lyginant su 58,8 mln. dolerių tuo pačiu metu prieš metus. Tarnybos pajamos per pirmą pusmetį padidėjo 5,5 karto iki 15,3 mln. JAV dolerių.

Remiantis 2013 m. pirma puse, „WhatsApp“ grynasis nuostolis įvertintas 138,15 mln. JAV dolerių, tuo tarpu pajamos sudarė 10,2 mln. dolerių.

„WhatsApp“ pirmą kartą atskleidė savo finansinius rezultatus

„WhatsApp“ pardavimo sandoris tapo didžiausiu per visą „Facebook“ gyvavimo istoriją, o kartu viena didžiausių sumų, kurios buvo sumokėtos už mobilią tarnybą.

Nepaisant „WhatsApp“ finansinių nuostolių, kompanija „Facebook“ pareiškė, kad ketina didinti išlaidas naujose verslo srityse, įskaitant ir mobilią pranešimų tarnybą – 2015 m. investicijos bus padidintos apie 55–75 proc.

Natūralu, kad tai lėmė „Facebook“ akcijų kritimą visais 11 proc., nors dar visai neseniai socialinis tinklas paskelbė, jog III ketvirtyje uždirbo dvigubai daugiau grynojo pelno (806 mln. dolerių vietoj 425 mln. dolerių), nei prieš metus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!