Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47229/visiskas-fiasko-amazon-sandeliuose-stirtos-niekam-nereikalingu-telefonu/spausdinti/

Visiškas fiasko: „Amazon“ sandėliuose – stirtos niekam nereikalingų telefonų

Publikuota: 2014-10-31 17:13
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Didžiausios pasaulyje interneto parduotuvės „Amazon“ akcininkai turėtų būti labai nepatenkinti: 2014 metų trečio ketvirčio finansinius rezultatus išplatinusi bendrovė paskelbė, kad per tris mėnesius sugebėjo sugeneruoti net 437 mln. dolerių nuostolį (praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu nuostolis buvo labai kuklus, vos 41 milijonas). Finansinės bėdos priežastis? Išmanusis telefonas „Fire Phone“.

Nors apžvalgininkai, kuriems teko pasinaudoti šiuo „Amazon“ gaminiu, negailėjo komplimentų ir žavėjosi ypatinga naujove – nukreipus telefono kameras į kokį nors daiktą, jis būdavo greitai identifikuojamas, o naudotojas nukreipiamas į to daikto (prekės) aprašymą „Amazon“ parduotuvėje,to nepakako, kad telefonu taip pat žavėtųsi paprasti žmonės. Įmonės sudaryti gamybos ir pardavimų planai smarkiai viršijo realią paklausą, todėl dabar įmonės sandėliuose stovi stirtos „Fire Phone“, kurių vertė – 83 mln. JAV dolerių, rašo arstechnica.com.

Be to, į ketvirčio rezultatus „Amazon“ teko įtraukti 170 mln. dydžio nurašymą dėl „Fire Phone“ inventoriaus įvertinimo ir įsipareigojimo tiekėjams sąnaudų.

Įmonės finansų direktorius Tomas Szkutakas nuostolius paaiškino teiginiu, kad įmonė vis dar veikia „investavimo režimu“ ir daugiau žiūri ne į ketvirtinius pelningumo duomenis, o „siekia gražos nuo investuoto kapitalo“. Ir tai yra suprantama – be jokios abejonės „Amazon“ šiemet gausiai investavo. Pavyzdžiui, rugpjūtį už 970 mln. JAV dolerių įsigijo interneto vaizdo transliacijų svetainę „Twitch.tv“.

Gėlytėmis ir gražiais skaičiais išpuoštų finansinių ataskaitų „Amazon“ atstovai nežada ir po trijų mėnesių: nors artėja šventinis pirkimo beprotybės sezonas, „Amazon“ tikisi nuo 430 iki 570 mln. JAV dolerių nuostolių iš veiklos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!