Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47181/zmogaus-teisiu-gynejas-ragina-apple-didinti-darbuotoju-atlyginimus/spausdinti/

Žmogaus teisių gynėjas ragina „Apple“ didinti darbuotojų atlyginimus

Publikuota: 2014-10-28 15:11
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Vieno iš „Apple“ kinų kontraktinio gamintojo fabrikuose įvykusios savižudybės 2011 m. privertė vietos kompanijas padidinti atlyginimus ir daugiau dėmesio skirti darbo sąlygoms. Natūralu, kad tai padidino kaštus, o tai privertė „Foxconn“ netgi nusipirkti robotų, kurie galėtų atlikti dalį darbų vietoj žmonių, nuolat reikalaujančių geresnių sąlygų.

Tiesa, net ir šiandien daugelyje „Apple“ kontraktinių gamintojų fabrikų darbo sąlygos neidealios. Ši problema atkreipė daugelio žmogaus teisių gynėjų dėmesį, nors kai kurie visu tuo bando patraukti į save dėmesį ir taip pasireklamuoti.

Žmogaus teisių gynėjas ragina „Apple“ didinti darbuotojų atlyginimus

Štai naujienų agentūra „Reuters“ praneša, kad savo laiku dėl JAV prezidento posto kovojęs advokatas Ralph Nader kreipėsi į korporacijos „Apple“ vadovybę su atviru laišku. Jame jis ragina daugiau pinigų skirti ne savo akcijų išpirkimui, o atlyginimų savo darbuotojams padidinimui.

Ralph Nader teigimu, užrašas „sukurta „Apple“ Kalifornijoje“ neturėtų slėpti sunkių sąlygų, kuriomis tenka dirbti ir gyventi kinų darbininkams. Šie neretai miega po aštuonis viename bendrabučio kambaryje, dirba po 11 valandų (ir daugiau) per parą, tuo tarpu per valandą uždirba ne daugiau nei vieną dolerį.

Kompanijos „Apple“ atstovai kol kas niekaip nesureagavo į advokatą laišką. Kartu advokato laiškas yra ir tam tikra atsvara garsaus investuotojo ir spekulianto Karlo Aikano raginimui daugiau pinigų skirti „Apple“ vertybinių popierių išpirkimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!