Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47165/devimos-elektronikos-irenginiais-nusivyle-33-vartotoju/spausdinti/

Dėvimos elektronikos įrenginiais nusivylę 33 % vartotojų

Publikuota: 2014-10-27 16:16
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Dėvimos elektronikos segmentas dar tik užgimsta, ir nedaugelis vartotojų yra pasiruošę už tokius įrenginius mokėti daugiau nei 300–500 dolerių. Kompanijos „PricewaterhouseCoopers“ atliktas tyrimas parodė, kad 33 % vartotojų jau dabar yra nusivylę dėvima elektronika.

56 % respondentų yra įsitikinę, kad dėvimos elektronikos įrenginiai su sveikatos monitoringo funkcijomis padės prailginti vidutinę gyvenimo trukmę maždaug 10 metų.

46 % apklaustųjų mano, kad dėvima elektronika padės kovoti su viršsvoriu, kadangi seks fizinį aktyvumą, kontroliuos mitybą. 46 % visų apklaustųjų tiki, kad dėvima elektronika padės vystyti sportinius sugebėjimus.

Dėvimos elektronikos įrenginiais nusivylę 33 % vartotojų

Iš visų apklaustųjų tik 21 % turėjo kokį nors dėvimos elektronikos įrenginį, tuo tarpu tik 10 % visų respondentų jais naudojasi kasdien.

Per artimiausius 12 mėnesių įsigyti sportinę apyrankę ketina apie 45 % vartotojų, dar 10 % domisi išmaniaisiais laikrodžiais. Reikia pažymėti, kad apklausa buvo atlikta dar iki to momento, kai buvo pristatytas „Apple Watch“.

Pradžioje jau buvo minėta, kad vartotojai neketina daug mokėti už dėvimos elektronikos įrenginius. Atsisveikinti su 500 dolerių galėtų tik 4 % apklaustųjų, su 300 dolerių – 5 %, su 100 dolerių atsisveikintų apie 38 % respondentų. Daugiausia vartotojų teigė, jog tokius įrenginius geriausia gauti nemokamai – juos galėtų duoti darbdaviai arba draudimo kompanijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!