Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47141/kitamet-prognozuoja-64-bitu-arm-procesoriu-populiarumo-augima/spausdinti/

Kitąmet prognozuoja 64 bitų ARM procesorių populiarumo augimą

Publikuota: 2014-10-25 10:41
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„ARM Holdings“ generalinis direktorius Simon Segars per ketvirčio ataskaitinę konferenciją dar kartą priminė, kad kompanija visomis išgalėmis bandys išpopuliarinti ARMv8 architektūrą.

Maždaug po penkerių metų, ARM vadovo teigimu, procesoriai su minėta architektūra bus visuotinai išplitę išmaniųjų telefonų segmente. Savo ruožtu, šiandien 64 bitų instrukcijas palaikanti ARMv8 architektūra užima vos 1 % rinkos.

2015 m. mobilių įrenginių su ARMv8 kartos procesoriais dalis rinkoje žymiai padidės. Iš kitos pusės, Simon Segars nesiryžo pateikti prognozės, kiek konkrečiai rinkos užims naujoji platforma.

Kitąmet prognozuoja 64 bitų ARM procesorių populiarumo augimą

Daugelis iš ARM klientų jau dabar bando kurti mobilius įrenginius su procesoriais, kurie turi „Cortex-A57“ ir „Cortex-A53“ branduolius. Tam tikros kompanijos renkasi tik vieną iš šių branduolių (pavyzdžiui, Mediatek pasirinko taupiuosius „Cortex-A53“, kurie kartu yra ir pigesni už produktyvesnius „Cortex-A57“).

ARMv8 gali sėkmingai dirbti su 64 bitų operacinėmis sistemomis bei joms skirta programine įranga, todėl būtent pastarosios sudedamosios dalies ir priklausys, kaip greitai paplis ARMv8 procesoriai.

Naujoji „Google“ mobili platforma „Android 5.0 Lollipop“ jau paruošta diegimui į serijinius mobilius įrenginius, todėl tam tikrą 64 bitų ARM procesorių pardavimų katalizatorių jau galime matyti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!