Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47140/arm-skundziasi-kad-4g-lte-rysys-populiareja-per-letai/spausdinti/

ARM skundžiasi, kad 4G LTE ryšys populiarėja per lėtai

Publikuota: 2014-10-24 18:18
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos „ARM Holdings“ ketvirčio ataskaita analitikams paliko dvejopą įspūdį. Iš vienos pusės, 95 % mobilių įrenginių remiasi ARM platforma, tačiau per metus ketvirčio licencinės išmokos iš reguliarių mokėtų pusės sumažėjo.

Išmokos už procesorius išaugo vos 11 % (iki 135,5 mln. dolerių), tuo tarpu išmokos už architektūras netgi sumažėjo 3 % (iki 14,7 mln. dolerių). Faktiškai tai reiškia, kad ARM architektūros sprendimų gamybos apimtys lėtėja.

Padėtį gelbsti tai, kad ARM klientai vis labiau ima akcentuoti brangesnius ir galingesnius sprendimus, tokius kaip 64 bitų procesorius su ARMv8 architektūra. Tačiau ARM atstovai mano, kad lėtas 4G LTE mobiliojo ryšio tinklų plitimas neleidžia tikėtis, kad situacija greitai pasitaisys.

ARM skundžiasi, kad 4G LTE ryšys populiarėja per lėtai

ARM prognozavo, kad rudenį licencinių išmokų apimtys padidės 15 %, tačiau realus augimas buvo mažesnis nei 10 %. Į visa tai greitai sureagavo galimi investuotojai: kompanijos rinkos vertė iš karto smuko iki minimumo, kuris buvo pasiektas 2014 m. vasarį.

Dabar ARM vadovybė tikisi, kad situaciją pataisys daugybė naujų mobilių įrenginių, kurie pasirodys kalėdinių išpardavimų sezono metu, tuo tarpu 2015 metai vadinami optimistiniais spartesnės ARMv8 architektūros plėtros bei dėl didėsiančių licencinių išmokų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!