Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47118/nokia-lumia-galutinai-pavirto-microsoft-lumia/spausdinti/

„Nokia Lumia“ galutinai pavirto „Microsoft Lumia“

Publikuota: 2014-10-23 16:19
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Seniai gandais apaugęs įvykis patvirtintas oficialiai – „Microsoft“ savo išmaniuosiuose telefonuose nebenaudos prekės ženklo „Nokia“. Apie tai praneša puslapis „PC World“.

Prancūziško „Nokia“ padalinio „Facebook“ paskyroje pranešama, kad greitu metu paskyra pakeis savo vardą ir vadinsis „Microsoft Lumia“. Tas pats bus padaryta ir su „Twitter“ paskyra. Šią žinią patvirtino ir „Microsoft“ atstovai, kurie atitinkamų veiksmų imsis ir kitose šalyse.

Pastaruoju metu „Nokia“ prekės ženklas po truputį dingsta iš „Microsoft“ mobilios ekosistemos. Eilė programėlių „Windows Phone“ skirtoje el. parduotuvėje, tokių kaip „Treasure Tag“ ar „App Social“, per paskutinį mėnesį atsikratė savo pavadinimuose žodžio „Nokia“.

„Nokia Lumia“ galutinai pavirto „Microsoft Lumia“

Vis tik naujuose mobiliuose įrenginiuose „Nokia“ vardas vis dar egzistavo. Praėjusį mėnesį buvo pristatyti išmanieji telefonai „Nokia Lumia 730“ ir „Lumia 830“, kurie gali tapti paskutiniais šio vardo savininkais.

Šaltinio teigimu, „Microsoft“ savo reklamose daugiau nebenaudoja „Windows Phone“ pavadinimo, savo mobilią platformą vadindama tiesiog „Windows“. Tokiu būdu, ruošiamasi kitiems metams, kai operacinės sistemos „Windows 10“ modifikacija bus pradėta naudoti ir išmaniuosiuose telefonuose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!