Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47114/apple-vadovybe-ir-toliau-tiki-sviesia-ipad-ateitimi/spausdinti/

„Apple“ vadovybė ir toliau tiki šviesia „iPad“ ateitimi

Publikuota: 2014-10-23 17:23
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Naujausia „Apple“ ketvirčio ataskaita parodė, kad planšetinių kompiuterių „iPad“ paklausa ir toliau krenta, nors naujai pristatyti „iPad Air 2“ ir „iPad mini 3“ dar negalėjo padaryti žymios įtakos finansiniame rezultatams.

Vis tik „Apple“ vadovas rado eilę „teisingų“ žodžių, kurie leidžia kalbėti apie geras planšetinių kompiuterių rinkos perspektyvas, nepaisant to, kad paskutinį ketvirtį buvo parduota tik 12,3 mln. „iPad“ – 1,77 mln. mažiau, nei ketvirčiu anksčiau.

Timo Cooko nuomone, „iPad“ reikalai prasti tik tuo atveju, jei žiūrėtume į kiekvieną ketvirtį iš eilės, kaip to reikalauja finansinė atskaitomybė. Jei į viską būtų žvelgiame plačiau, per ketverius metus buvo realizuota 237 mln. „iPad“. Per pirmuosius ketverius metu išmaniųjų telefonų buvo parduota dvigubai mažiau.

„Apple“ prezidentas nesutinka su ta nuomone, kad planšetinių kompiuterių rinka arti prisotinimo taško. II ketvirtyje šešiose didžiausiose pagal pardavimų apimtis šalyse pradėjusių naudoti „Apple“ planšetinius kompiuterius vartotojų skaičius pasiekė 50 %, t. y. pusė „iPad“ pirkėjų pirmą kartą tapo „Apple“ planšetės savininkais, o kai kuriose šalyse šis rodiklis pasiekdavo ir 70 %.

„Apple“ vadovybė ir toliau tiki šviesia „iPad“ ateitimi

Tokios rinkos negalima vadinti prisotinta, mano Timas Cookas. Jis pasiruošęs pripažinti tik tai, kad „Apple“ planšetinių kompiuterių gyvavimo ciklas yra ilgesnis, nei išmaniųjų telefonų. Žmonės neskuba taip greitai keisti turimų „iPad“, kaip „iPhone“.

Kalbėdamas apie „vidinę kanibalizaciją“, Timas Cookas mano, kad kai kurie vartotojai po apsilankymo parduotuvėje išeina iš jos su „MacBook“ vietoj „iPad“, kurio iš pradžių ir norėjo. Kiti pasirinks „iPhone“ vietoj „iPad“. Tokie dalykai nerimo nekelia, kadangi pinigai vis tiek tenka „Apple“.

Galiausiai buvo pabrėžta, jog „iPad“ ateitis yra šviesi. Ilgalaikėje perspektyvoje „Apple“ planšetiniai kompiuteriai gali pasiekti naują lygmenį. Tam reikalui kompanija investuoja didelius pinigus, ir tuo nė kiek nesigaili. Paskutiniai „iPad“ atnaujinimai nerodo kažkokio žymesnio progreso, antra vertus, galbūt ateityje sulauksime „iPad Pro“ su 12“ ekranu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!