Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/47033/microsoft-pedomis-soc-mikroschemos-intel-atnese-3-1-mlrd-doleriu-nuostoli/spausdinti/

„Microsoft“ pėdomis: „SoC“ mikroschemos „Intel“ atnešė 3,1 mlrd. dolerių nuostolį

Publikuota: 2014-10-17 17:04
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Intel“ šią savaitę jau atsiskaitę už savo veiklą 2014 m. III ketvirtyje. Buvo konstatuota apie rekordinį pajamų lygį, padidėjusį pelną, daugiau nei 100 mln. realizuotų procesorių.

Vis tik panašu, kad pajamos galėjo būti didesnės, jei ne bandymai paprasčiausiai nusipirkti mobilios rinkos dalį ir taip padidinti parduotų procesorių skaičių.

Ketvirčio ataskaitos analizė parodė, kad gamindama mobiliems įrenginiams skirtas „SoC“ mikroschemas, iki 2014 m. pabaigos „Intel“ neteks apie 4 mlrd. JAV dolerių. Šiuo metu nuostoliai šioje srityje siekia 3,1 mlrd. JAV dolerių.

„Microsoft“ pėdomis: „SoC“ mikroschemos „Intel“ atnešė 3,1 mlrd. dolerių nuostolį

„SoC“ mikroschemų gamybą kuruojančio padalinio „Mobile and Communications Group“ pajamos per III ketvirtį sudarė vos 1 mln. JAV dolerių (neapsirikome, būtent vienas milijonas). Skirtumas tampa milžiniškas, turint omenyje, kad prieš metus naujai suformuotas padalinys uždirbo 353 mln. dolerių.

Tokių prastų padalinio rezultatų priežastimi tapo tai, jog „Intel“ subsidijuoja mobilių įrenginių gamintojus (ypač Kinijoje), kad šie naudotų amerikiečių kompanijos gaminamus mobilius procesorius.

Analitikai jau buvo pranešę, kad išmaniųjų telefonų ir ypač planšetinių kompiuterių rinkoje smarkiai padaugėjo modelių su „Intel“ procesoriais, kurie kinų gamintojams parduodami praktiškai žemiau savikainos.

Ekspertų teigimu, ketvirčio ataskaita aiškiai rodo, kad „Intel“, bandydama iškovoti kuo didesnę rinkos dalį, praktiškai papildomai sumoka gamintojams, kad šie naudotų jos produkciją. Atitinkamai, tai verčia patirti milijardinius nuostolius.

Kiek ilgai „Intel“ galės pirkti gamintojų palankumą, pasakyti sunku. Geru pavyzdžiu galėtų tapti programinės įrangos gigantas „Microsoft“, kuris eilę metų patiria milijardinius nuostolius dėl planšetinių kompiuterių „Surface“ verslo, tačiau jo vis dar neatsisako.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!