Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/46982/ispanija-bitkoinus-vertins-kaip-elektronine-mokejimu-sistema/spausdinti/

Ispanija bitkoinus vertins kaip elektroninę mokėjimų sistemą

Publikuota: 2014-10-15 17:19
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Ispanijos vyriausybė neseniai įvedė naujas taisykles, pagal kurias bitkoinai bus vertinami kaip elektroninė mokėjimų sistema.

Vyriausybės nutarimas buvo priimtas po to, kai į Ispanijos finansų ministeriją ir parlamentą kreipėsi bitkoinų versle dalyvaujanti bendrovė „Coinffeine“ su prašymu aiškiai apibrėžti šios skaitmeninės valiutos teisinį statusą, pranešė Bitmarket.lt.

Įgyvendinant šį vyriausybės nutarimą planuojama priimti papildomus poįstatyminius aktus, pritaikytus bitkoinų verslams. Tačiau vis dar neaišku, ar bitkoinų prilyginimas mokėjimų sistemai neprieštarauja lošimų ir kai kuriems kitiems įstatymams. Nepaisant išlikusių neaiškumų dėl šio nutarimo, „Coinffeine“ vienas iš vadovų ir įkūrėjų Ximo Guanteras šį Ispanijos vyriausybės sprendimą vertina teigiamai.

„Labai svarbu, kad Ispanija bitkoinus vertina labiau kaip valiutą, o ne kaip turtą, ką padarė JAV, priimdama atitinkamą įstatymą“, – pastebėjo jis.

„Matome, kad pastaruoju metu pasaulyje žengiama vis daugiau žingsnių, vedančių prie bitkoinų pripažinimo oficialia valiuta. Tai, kad tokių veiksmų imamasi tiek nacionaliniu, tiek Europos Sąjungos lygmeniu reiškia, kad netrukus dėmesį į skaitmeninę valiutą turės atkreipti ir Lietuvos valdžia, kuri kol kas, galima sakyti, ignoruoja jos egzistavimą“, – sakoma bitkoinų keityklos Bitmarket.lt pranešime.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!