Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/46976/htc-vadovybe-pareiske-kad-kompanija-neparduodama/spausdinti/

HTC vadovybė pareiškė, kad kompanija neparduodama

Publikuota: 2014-10-15 16:23
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos HTC prezidentas Peter Chou neseniai vykusių naujų mobilių įrenginių prezentacijoje pareiškė, kad dėl ribotų resursų kompanija ketina ir toliau naudotis kontraktinių gamintojų paslaugomis, nors HTC pati turi savo gamybinių pajėgumų.

Taivaniečių kompanijos vadovas nepranešė, kokie išmanieji telefonai bus gaminami kitų kompanijų, kas yra tie ODM gamintojai, kurie gauna HTC užsakymų. Antra vertus, inovatyvius produktus HTC pasilieka teisė gaminti savo fabrikuose.

Neoficialūs šaltiniai teigia, kad mažiausiai tris išmaniųjų telefonų „Desire“ serijai priklausančius modelius surenka kinų kompanija Wingtech ir taivaniečių „Compal Electronics“ (pastaroji gerai žinoma kaip asmeninių kompiuterių kontraktinis gamintojas).

HTC vadovybė pareiškė, kad kompanija neparduodama

HTC finansų direktorius Chang Chialin patvirtino, kad kompanija bendradarbiauja su kontraktiniais gamintojais, tačiau pareiškė, kad jiems atiduodama daug mažiau nei 50 proc. užsakymų, nors būtent tokį kiekį minėjo informuoti šaltiniai. Tikslaus procento HTC atstovas, deja, nepasakė.

HTC vadovybė taip pat paneigė nuolat pasirodančius gandus, kad kompanijos dalis gali būti parduota kinų elektronikos gigantui TCL. Peter Chou teigė, kad jo vadovaujama kompanija išsaugos savo verslo nepriklausomybė, o ateityje atstatys prarastas pozicijas savo pačių pastangomis, t. y. pagalbos iš išorės nereikės.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!