Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/46741/qualcomm-esame-labiau-priklausomi-nuo-ismaniuju-telefonu-nei-nuo-televizoriu/spausdinti/

„Qualcomm“: „Esame labiau priklausomi nuo išmaniųjų telefonų, nei nuo televizorių“

Publikuota: 2014-09-28 18:57
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kad ir kaip skaudu būtų pripažinti asmeninių kompiuterių naudotojams, tačiau šiandien vartotojai vis labiau priklausomi nuo išmaniųjų telefonų. Iš pradžių jie leido atsisakyti kamerų ir multimedijos grotuvų, vėliau pasiūlė prieigą prie sparčių mobiliojo ryšio tinklų, o dabar užverčia vargšą žmogelį galybe naudingų ar tiesiog įdomių programėlių.

Kai kuriose šalyse žmonės interneto įsisavinimo evoliucijos metu netgi peršoko asmeninių kompiuterių įsisavinimo etapą: taip vartotojas buvo paliktas vienui vienas su išmaniuoju telefonu. Svarbiausia tai, kad ši rinka ir toliau auga, nors ir lėtėjančiais tempais. Kasmet pasaulyje parduodama milijardas išmaniųjų telefonų, o jų kaina nuolat mažėja.

Kompanija „Qualcomm“ siekia uždirbti iš šių tendencijų, aktyviai siūlydama mobilius procesorius skirtingų kainų kategorijų išmaniesiems telefonams. Lygiagrečiai kuriami etaloniniai telefonų dizainai, kurie gamyboje gali atsidurti vos po kelių mėnesių, atlikus minimalias modifikacijas pagal užsakovo reikalavimus.

„Qualcomm“: „Esame labiau priklausomi nuo išmaniųjų telefonų, nei nuo televizorių“

Jau dabar rinkoje yra apie 525 išmaniųjų telefonų modelių, kurie sukurti, naudojant „Qualcomm“ etaloninį dizainą, tuo tarpu dar 160 modelių su 4G LTE standarto palaikymu yra kūrimo stadijoje.

Apie visa tai vienoje iš Kinijoje vykusių konferencijų papasakojo kompanijos „Qualcomm“ atstovai, rašo puslapis „VR-Zone“. Buvo paminėta, kad šiuolaikinis žmogus išmaniajam telefonui skiria 147 minutes per dieną, kai tuo tarpu televizorių jis žiūri vidutiniškai 113 minučių.

Žinoma, užkietėję skaitmeninės eros atstovai pasakytų, jog televizoriaus nežiūri visiškai, tačiau „Qualcomm“ ataskaitoje kalbama apie vidurkį. Įdomu tai, kad 41 % tikslinės auditorijos ne tik turi išmanųjį telefoną, bet ir planšetinį kompiuterį. Matyt, vienas kitam nemaišo, nors paskutiniu metu planšečių pardavimai ženkliai smuko, o štai planšetofonų paklausa ir toliau didėja – šiai tendencijai neliko abejinga net „Apple“, aktyviai kartojusi, kad 4“ įstrižainės ekrano vartotojui per akis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!