Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/46722/samsung-ekspertai-negali-patiketi-iphone-6-sekme/spausdinti/

„Samsung“ ekspertai negali patikėti „iPhone 6“ sėkme

Publikuota: 2014-09-26 09:08
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijas „Apple“ ir „Samsung“ kol kas galima laikyti išmaniųjų telefonų rinkos madų diktatoriais, nors jų rinkos dalis nuolat mažėja dėl konkurentų iš Kinijos spaudimo.

„Apple“ vis dar pavyksta didinti telefonų pardavimus kiekybine išraiška, tačiau bendroje masėje „iPhone“ vis labiau skęsta tarp kinų produkcijos. „Samsung“ problema – jos pasiūlymai ekonomiškiems vartotojams turi daug blogesnį specifikacijų ir kainos santykį, nei kinų gamintojų išmanieji telefonai.

Rodės, jau pats laikas susimąstyti apie tai, kur reikia judėti toliau. Sprendžiant iš to, jog „Samsung“ pagaliau išleido telefonų su metaliniais korpusais, įvykiai pajudėjo į priekį. Be to, „BusinessWeek“ praneša, kad „Samsung Securities“ analitikai savo firminių telefonų perspektyvas vertina labai blaiviai.

„Samsung“ ekspertai negali patikėti „iPhone 6“ sėkme

Korėjiečių ekspertai pripažįsta, kad susidomėjimas „Samsung“ produkcija nebrangių išmaniųjų telefonų segmente mažėja, o kinų produkcija yra patrauklesnė, tuo tarpu neseniai „Apple“ išleisti „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ apskritai viršijo visus lūkesčius.

Naujos aplinkybės privertė pakoreguoti „Samsung“ mobilaus padalinio pelno prognozę šiame ketvirčiui – jis buvo sumažintas nuo 5,7 trln. iki 4,7 trln. vonų. Šios prognozės iš karto sumažino „Samsung“ akcijų kursą 2,3 %, kuris pasiekė 2 metų žemumas.

Beje, kompanijos „Hyundai Securities“ analitikai sumažino „Samsung“ mobilaus padalinio pelno prognozę dar daugiau – iki 4,2 trln. vonų, kadangi mano, jog „Samsung“ priversta išleisti daugiau lėšų reklamai: taip siekiama išsaugoti savo rinkos pozicijas, tačiau smarkiai mažina pelną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!