Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/46607/baip-grupes-imones-stiprina-kibernetini-sauguma-rytu-afrikoje/spausdinti/

BAIP grupės įmonės stiprina kibernetinį saugumą Rytų Afrikoje

Publikuota: 2014-09-18 11:54
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Rugsėjo 16–19 d. Tanzanijoje, Arušos mieste vyksta antroji kibernetinio saugumo konferencija „Cyber Defence East Africa 2014“ (CDEA14). Konferenciją kartu su tarptautinės Informacinių sistemų audito ir valdymo asociacijos ISACA Tanzanijos skyriumi organizuoja BAIP grupės įmonė „Norway Registers Development East Africa Ltd.“ (NRD EA).

Konferenciją remia kitos grupės įmonės UAB BAIP bei UAB NRD CS, kurios taip pat veda dalį mokymų sesijų. Keturias dienas truksiančio renginio dalyviai turės galimybę dalyvauti specializuotuose mokymuose ir susipažinti su visais svarbiausias kibernetinio saugumo aspektais, įrankiais bei metodologijomis: kaip reaguoti į saugos incidentus ir kibernetines atakas, valdyti rizikas, stebėti ir analizuoti skaitmeninę erdvę, atlikti incidentų ekspertizes, užtikrinti ir valdyti informacinių sistemų atsparumą.

BAIP grupės įmonės stiprina kibernetinį saugumą Rytų Afrikoje

„Rytų Afrikos valstybių institucijos ir verslo organizacijos supranta kibernetinio saugumo kompetencijų vystymo svarbą. Saugi skaitmeninė erdvė yra būtina šalių raidos, inovacijų ir investicijų skatinimui regione. Tai patvirtino pernai vykusios konferencijos sėkmė, todėl nusprendėme renginį organizuoti kasmet. Efektyviausias būdas kovoti su kibernetiniais nusikaltimais yra vietinių pajėgų stiprinimas: informacijos sklaida, keitimasis gerosiomis praktikomis, IT specialistų motyvacija ir bendradarbiavimas tiek regioniniu, tiek tarptautiniu mastu“, – sako Sebastian Marondo, NRD EA direktorius.

Konferencijoje dalyvaus ir pranešimus skaitys Tanzanijos vidaus reikalų ministras Mathias Chikawe, asociacijos ISACA Tanzanijos skyriaus prezidentas Boniface Kanemba, ISACA Uganda skyriaus prezidentas Hussein Isingoma, NRD CS direktorius dr. Vilius Benetis bei kiti kibernetinio saugumo ekspertai iš Lietuvos, Kroatijos, Tanzanijos ir Ugandos.

Platininis konferencijos rėmėjas yra UAB BAIP. Kiti rėmėjai: Tanzanijos ryšių reguliavimo tarnyba (TCRA), modernių skaitmeninių tyrimų technologijų gamintojai „AccessData Group“ ir CRU, skaitmeninių tyrimų mokymų specialistai – „Insig2“ bei interneto ryšio tiekėjai „SimbaNET“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!