Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4653/teo-apdovanota-uz-visuomenei-naudinga-veikla/spausdinti/

TEO apdovanota už visuomenei naudingą veiklą

Publikuota: 2006-06-13 14:05
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: TEO LT, AB

Telekomunikacijų bedrovės TEO LT, AB visuomenei naudingą veiklą įvertino Švedijos ambasada.

Birželio 6 dieną Švedijos ambasados ir Švedijos prekybos tarybos renginio „Švedijos verslo apdovanojimai 2006“ (Swedish Business Awards 2006“) metu didžiausią patirtį telekomunikacijų versle turinti TEO LT, AB buvo apdovanota už tikslingiausią socialinės gerovės kūrimo projektą – paramą Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacijai, Vaikų ir Jaunimo psichologinės pagalbos linijoms. Rūpindamasi jaunimo socialiniu saugumu ir siekdama atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų ir jaunimo problemas, TEO su Lietuvos telefoninių psichologinės pagalbos tarnybų asociacija bendradarbiauja nuo 2003 metų.

„Vaikų linijos“ ir „Jaunimo linijos“ numeriais jaunuoliai gali skambinti nemokamai. Pernai į „Jaunimo liniją“ kreipėsi 143 tūkst. jaunuolių (2004 m. – 113 tūkst.), o „Vaikų linija“ sulaukė 73 tūkst. Skambučių (2004 m. – 49 tūkst.). Bendrovės „Baltijos tyrimai“ duomenimis, 75 proc. skambinusiųjų į Vaikų ir Jaunimo psichologinės pagalbos linijas pripažino, jog psichologų pagalba ir patarimai padėjo pakeisti požiūrį į gyvenimą ir apsaugojo nuo skubotų poelgių. „Jaunimo linijoje“ šiuo metu dirba 100 savanorių konsultantų. Per ketverius bendradarbiavimo metus į minėtus paramos projektus TEO yra investavęs daugiau nei 200 tūkst. litų.

„Bendrovė lieka ištikima savo nuostatoms – aktyviai vykdo ne tik verslo, bet ir socialinę misiją. Paramai ir rėmimo projektams pernai skyrėme daugiau nei 3 mln. litų. Džiugu, kad įmonės aktyviai socialinei pozicijai pritaria ir didžiausias įmonės akcininkas – „TeliaSonera“ – teigia Arūnas Šikšta, TEO generalinis direktorius. Šiemet TEO planuoja paramai skirti ne mažiau lėšų nei pernai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!