Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/46310/neparsidave-facebook-uz-3-mlrd-siandien-verti-10-mlrd/spausdinti/

Neparsidavė „Facebook“ už 3 mlrd., šiandien verti 10 mlrd.

Publikuota: 2014-08-29 21:32
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Amerikiečių investicinė kompanija „Kleiner Perkins Caufield & Byers“ įsigijo dalį pranešimų tarnybos „Snapchat“ akcijų, atsižvelgdama į jos bendrą vertę – 10 mlrd. JAV dolerių. Apie tai praneša leidinys „The Wall Street Journal“, remdamasis informuotais šaltiniais.

Šaltinio teigimu, kompanija „Kleiner“ sumokėjo 20 mln. dolerių už tokią „Snapchat Inc“ dalį, kuri yra „žymiai mažesnė nei vienas procentas“.

Kiek anksčiau tapo žinoma, kad fondas „DST Global“ investavo į pranešimų tarnybą „Snapchat“, atsižvelgdamas į bendrą kompanijos rinkos vertę, kuri sudarė 7 mrld. JAV dolerių.

Neparsidavė „Facebook“ už 3 mlrd., šiandien verti 10 mlrd.

„Snapchat“ pagrindinis ypatumas yra susinaikinantys pranešimai, kurie po kurio laiko dingsta, kai tik pasiekia adresatą. Neoficialiais duomenimis, kas mėnesį tarnyba „Snapchat“ naudojasi daugiau nei 100 mln. žmonių visame pasaulyje.

Palyginimui: tarnyba „WhatsApp“, kurios mėnesinė auditorija sudaro 600 mln. vartotojų, šiemet buvo parduota kompanijai „Facebook“, kuri už tai sumokėjo 19 mlrd. JAV dolerių. „Twitter“ vartotojų skaičius sudaro apie 271 mln., tuo tarpu kompanijos rinkos vertė siekia 29 mlrd. dolerių.

Praėjusiais metais „Snapchat“ savininkai atsisakė parduoti savo verslą socialiniam tinklui „Facebook“, kuris už tai siūlė apie 3 mlrd. JAV dolerių.

Šiandien pranešimų tarnyba „Snapchat“ neneša jokio pelno. Žinoma, kad bendras pritrauktų investicijų skaičius sudaro daugiau nei 160 mln. JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!