Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4603/aljanso-langas-i-ateiti-partneriu-tapo-bankas-dnb-nord/spausdinti/

Aljanso „Langas į ateitį“ partneriu tapo bankas DnB NORD

Publikuota: 2006-06-08 13:34
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Asociacija „Langas į ateitį“

Aljanso „Langas į ateitį“ partnerių gretas nuo 2006 metų birželio 6 d. papildė bankas DnB NORD.

Aljansas „Langas į ateitį“ Lietuvoje veikia jau ketvirtus metus, yra įsteigęs 175 viešuosius interneto centrus, kuriuose žmonės gali naudotis internetu nemokamai. Šiemet kovo mėn. „Langas į ateitį“ pradėjo vykdyti ES fondų finansuojamą gyventojų mokymų projektą, pagal kurį kompiuterio ir interneto naudojimosi pradmenų mokysis 50 000 Lietuvos gyventojų.

Pasak „Langas į ateitį“ direktorės Loretos Križinauskienės, naujo partnerio prisijungimas ir parama aljanso vykdomai veiklai dar kartą pabrėžia „Langas į ateitį“ vykdomos veiklos svarbą Lietuvos piliečiams, verslui ir šalies įvaizdžiui.

„Naujojo partnerio įsitraukimas ypač svarbus skatinant elektroninių paslaugų plėtrą, suteikiant Lietuvos žmonėms galimybes naudotis platesniu internete esančių paslaugų spektru. Aljanso pastangos, didinant gyventojų galimybes rinktis elektronines paslaugas, su naujojo partnerio atėjimu taps dar svaresnės“, - sakė L.Križinauskienė.

Suprasdamas savo socialinę atsakomybę, DnB NORD bankas pabrėžė didžiuojąsis galėdamas prisidėti prie informacinės visuomenės plėtros Lietuvoje ir tapdamas privačių organizacijų ir valstybės institucijų aljanso partneriu.

„Šis projektas gyventojams visoje Lietuvoje suteikia unikalią galimybę nemokamai išmokti saugiai ir efektyviai naudotis internetu. Visiems prieinami kompiuterinio raštingumo mokymai ypatingai svarbūs tiems, kurie dėl žinių, įgūdžių ar prieigų stokos iki šiol dar nesinaudoja laiką ir pinigus taupančiomis elektroninėmis paslaugomis, kaip pavyzdžiui, valstybės institucijų vieša informacija, bankininkyste ar pajamų deklaravimu,“ – sakė daugiau nei pusę milijono Lietuvos gyventojų bei įmonių aptarnaujančio DnB NORD banko vadovas Werner Schilli.

Skatindamas elektroninės bankininkystės plėtrą, trečias pagal valdomą turtą Lietuvoje bankas DnB NORD savo skyriuose yra įsteigęs 46 interneto prieigos įrenginius ir numato iki metų pabaigos šį skaičių padidinti iki 60.

Verslo paramos informacinės visuomenės plėtrai aljansas „Langas į ateitį“ įkurtas 2002 metų gegužės mėnesį. Jo tikslas – skatinti interneto naudojimą Lietuvoje ir tokiu būdu kelti šalies gyventojų gyvenimo lygį. Į aljansą „Langas į ateitį“ susibūrė Lietuvos ir užsienio bendrovės: „Omnitel“, „Lietuvos telekomas“, „Hansabankas“, Vilniaus bankas, „Sonex“, „Alna“, SAMPO bankas, MOTOROLA, „Lietuvos rytas“. Aljanso nare tapo šalies Vidaus reikalų ministerija. Projekto partneriai yra „Deloitte & Touche“, „Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai“ bei „PR Service“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!