Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/45969/western-digital-mano-kad-zmones-pavargo-nuo-planseciu/spausdinti/

„Western Digital“ mano, kad žmonės pavargo nuo planšečių

Publikuota: 2014-08-01 17:11
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Rodos, dar visai neseniai analitikai kalbėjo apie įspūdingą planšetinių kompiuterių rinkos augimą. Dabar gi tik tingus ekspertas nekalba apie šios rinkos traukimosi pradžią. Planšetinius kompiuterius kritikuoja tiek kūrėjai, tiek pardavėjai. Netgi kietų diskų gamintojai negaili kritikos šiai mobilių įrenginių kategorijai.

Kompanijos „Western Digital“ atstovai per ketvirčio ataskaitinę konferenciją ne kartą pažymėjo, jog dėl augusių pardavimų „kaltas“ žaidimų ir nešiojamų kompiuterių segmentas.

Žaidimų segmentas kompanijai WD – tai naujos kartos konsolės, kuriose diegiami kieti diskai. Šioje srityje kietų diskų pardavimai didėjo net 67 %, lyginant su analogišku laikotarpiu prieš metus, ir 27 % daugiau, nei šių metų pradžioje.

„Western Digital“ mano, kad žmonės pavargo nuo planšečių

Jei su konsolėmis viskas aišku, tai padidėjusius nešiojamiems kompiuteriams skirtų kietų diskų pardavimus įtakojo du faktoriai. Visų pirma, kad „Microsoft“ sprendimas nutraukti „Windows XP“ palaikymą. Tai privertė žmones pirkti naujus kompiuterius. Tiesa, čia daugiausia prisidėjo verslo segmentas, nors ir paprasti vartotojai nevengė įsigyti naujų sistemų.

„Western Digital“ atstovų teigimu, rinkoje jau galima pastebėti „pavargimą nuo planšetinių kompiuterių“. Dabar žmonės linkę už turimas lėšas atsinaujinti kompiuterį, o ne pirkti mobilų įrenginį, juo labiau, kad kompiuterio modernizacija būdavo nukeliama ganėtinai ilgą laiko tarpą. Kompanijos WD teigimu, pastaroji tendencija išliks iki pat 2015 m.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!