Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/45958/rrt-panaikinus-skambuciu-tranzito-ipareigojimus-teo-gales-lanksciau-reaguoti-i-rinkos-situacija/spausdinti/

RRT panaikinus skambučių tranzito įpareigojimus, TEO galės lanksčiau reaguoti į rinkos situaciją

Publikuota: 2014-07-31 16:01
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) panaikino tam tikrus TEO taikytus skambučių tranzito paslaugų teikimo apribojimus. Iki šiol jie buvo taikomi TEO teikiant skambučių tranzito paslaugas Lietuvos ir kitų šalių operatoriams.

RRT nustatė, kad tranzito paslaugų rinkoje nėra konkurencijos suvaržymų, nėra vieno didelę įtaką turinčio operatoriaus. Sprendimą RRT priėmė atlikusi nacionalinio ir tarptautinio skambučių tranzito paslaugų rinkų tyrimą.

„Tai reiškia, kad TEO galės lanksčiau reaguoti į rinkos situaciją ir efektyviau dirbti su kitais rinkos operatoriais. Sumažėjus administravimo reikalavimams galėsime greičiau reaguoti į rinkos sąlygas ir pateikti patrauklesnių pasiūlymų“, – teigia TEO Verslo klientų padalinio vadovas Aleksandras Samuchovas.

TEO panaikinti tam tikri skambučių tranzito kainų kontrolės reikalavimai, apskaitos atskyrimo, paslaugų prieigos suteikimo, nediskriminavimo bei skaidrumo įpareigojimai pagal RRT nustatytas taisykles.

Nuo šių metų sausio 1 dienos taip pat buvo panaikinti RTT įpareigojimai ir su tuo susiję reikalavimai TEO teikiant fiksuotojo ryšio nacionalinių ir tarptautinių skambučių paslaugas gyventojams bei verslui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!