Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4592/ab-alna-rekomenduota-skirti-es-parama/spausdinti/

AB „Alna“ rekomenduota skirti ES paramą

Publikuota: 2006-06-07 10:43
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: LR ūkio ministerija

Ūkio ministerijoje šiandien posėdžiavęs Verslo projektų atrankos komitetas 2,712 milijono litų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramą rekomendavo skirti AB „Alna“. Įmonė įgyvendins automatizuotų organizacinių procesų valdymo sistemos mažoms ir vidutinėms įmonės kūrimo projektą. Įgyvendinant projektą numatoma sukurti programinės įrangos, jungiančios dokumentų, verslo ir kitų organizacinių procesų valdymo metodus, kurie šiuo metu rinkoje teikiami kaip daliniai, nesujungti sprendimai, prototipą.

Parama rekomenduota skirti pagal priemonės „Tiesioginė parama verslui“ taikomųjų mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros veiklų grupę, kuri skirta pramonei ir verslui ir ryšiams tarp pramonės ir verslo subjektų bei mokslinio tyrimo institucijų užmegzti. Galutinį sprendimą dėl paramos skyrimo, remdamasis projektų atrankos komiteto rekomendacijomis, priims ūkio ministras.

Iki šio paramos skyrimo mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros projektams dar buvo likę paskirstyti 37,911 mln. Lt. Iki 2005 m. balandžio 1 d. pagal tęstinę paraiškų teikimo procedūrą buvo gautos 24 paraiškos, iš jų 16 buvo įvertintos neigiamai, 7 įmonėms 15,488 mln. litų ES parama jau buvo suteikta anksčiau.

Lietuvos verslo paramos agentūra ir toliau kviečia teikti paraiškas ES struktūrinių fondų finansavimui gauti pagal Lietuvos 2004–2006 m. bendrojo programavimo dokumento priemonės „Tiesioginė parama verslui“ veiklų grupę „Mokslinių tyrimų ir plėtros veikla“. Paraiškos pagal ribotos trukmės paraiškų priėmimo procedūrą dar gali būti teikiamos iki 2006 m. birželio 9 d. 16 val.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!