Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/45835/naujausias-apple-zingsnis-nieko-gero-microsoft-nezada/spausdinti/

Naujausias „Apple“ žingsnis nieko gero „Microsoft“ nežada

Publikuota: 2014-07-24 10:19
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Prieš trisdešimt ketverius metus „Microsoft“ laimėjo kontraktą, padėjusį jai užkariauti kompiuterijos pasaulį, ir išstūmusį konkurentą „Apple“ į rinkos paraštes. Tai buvo kontraktas su IBM kompanija, kuriai reikėjo programinės įrangos partnerio pirmojo savo asmeninio kompiuterio operacinės sistemos kūrimui.

Tačiau dabar grėsmė kyla „Microsoft“, kadangi „Apple“ ir „Google“ dominuoja vartotojų mobiliųjų technologijų rinkoje. „Microsoft“ išlaiko vieną stambią sritį: korporacijų rinką, kur tebekaraliauja jos „Windows“ operacinė sistema.

Antradienį „Apple“ pranešė apie karo žygį į „Microsoft“ žemes: planą kurti verslo programinę įrangą ir parduoti „iPhone“ ir „iPad“ kompanijoms. Ir spėkite, ką „Apple“ pasirinko šio sandorio partneriu.

Galima įsivaizduoti reakciją Redmonde: „Et tu, IBM?

Pagal šį susitarimą IBM pardavinės „Apple“ prietaisus savo korporacijų klientams ir teiks palaikymą vietoje. Šios dvi kompanijos taip pat susiburs, kurdamos verslo programinę įrangą, kurios kokybė ir paprastumas prilygtų „Apple“ kuriamoms plataus vartojimo programoms.

Ne, pragaras neužšalo, ir tai nėra pirmas kartas, kai „Apple“ ir IBM darbuojasi drauge, siekdamos aplenkti „Microsoft“. Jos buvo suformavusios aljansą dešimtajame dešimtmetyje, drauge su „Motorola“, kurdamos „PowerPC“ kaip alternatyvą „Microsoft“ ir „Intel“ imperijai. Žinoma, tai nebuvo visiška sėkmė, „Apple“ 2006 metais perėjo prie Intel procesorių.

Bet „Apple“ dabar yra visiškai kitoje rinkos pozicijoje – kaip ir „Microsoft“, kuri, kalbama, šią savaitę rengiasi atlikti atleidimų. Istoriškai „Apple“ kreipė nedaug dėmesio į korporacijų rinką, kuriai reikėjo tokio pritaikymo ir palaikymo lygio, kurio Kupertino kompanija atkakliai nesiūlė. Bet dabar, panašu, jie kimba „Microsoft“ į gerklę.

Tai kuri kompanija „nori visko?“

Turėčiau paminėti, kad, savaime suprantama, Microsof nėra vienintelis taikinys. Jei Apple ir IBM pavyks užkovoti korporacijų rinką, didžiausias smūgis tai būtų BlackBerry, kuri jau dabar laikosi ant kraštelio. Google ir jos Android operacinė sistema yra kitas akivaizdus taikinys. Bet Microsoft, labiau nei Google sudėjo savo viltis į išlikimą standartine operacine sistema, jos korporacijų klientams pereinant prie mobilių prietaisų. Dabar tai pasidarė sunkiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!