Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/45603/kitokia-daiktu-nuoma-pirkiniai-be-paskolos-kredito-ar-uzstato/spausdinti/

Kitokia daiktų nuoma – pirkiniai be paskolos, kredito ar užstato

Publikuota: 2014-07-08 11:29
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvoje pradėta teikti nauja nuomos paslauga, kurios klientai naudosis jiems reikalinga įranga nerizikuodami prisiimti finansinių įsipareigojimų. Paslaugos „Be kredito“ klientams nereikia pateikti savo kredito istorijos – pakanka artimųjų rekomendacijų. Vartotojai per tris mėnesius gali apsispręsti, ar nuomojamą prekę įsigyti už savikainą, nuomoti toliau arba bet kada gražinti ar pakeisti kita.

„Naujoji nuomos paslauga skiriasi nuo to, kaip Lietuvoje buvo prekiaujama iki šiol. Klientas su mumis pasirašo ketinimo susitarimą, kad galbūt norės įsigyti nuomojamą daiktą. Jiems nereikia prisiimti rizikos, jei prekė nepatiks ar pasikeis jų pajamų dydis. Išsinuomoję daiktą vartotojai gali jį bet kada grąžinti arba pakeisti be baudų ir papildomų mokesčių“, – sako prekės ženklo „Be kredito“ vadovas Vytenis Labanauskas.

Jo teigimu, ši paslauga vartotojams leidžia lanksčiai planuoti savo išlaidas. „Klientai nuomuojasi, ko jiems reikia šiandien, o kitą mėnesį tuos daiktus gražins ir išsirinks kitus. Nuomos sąlygos ne tokios griežtos kaip lizingo, kuomet reikia mokėti įmokas, kol padengiama visa suma, o paslaugos kaina mažesnė nei skolinantis iš greitųjų kreditų“, – teigia pašnekovas.

Rinktis naujovišką nuomą V. Labanauskas rekomenduoja tiems, kam per trumpą laikotarpį nepavyks sutaupyti reikiamos sumos. Taip pat tiems, kurie nenori prisiimti griežtų finansinių įsipareigojimų, ar neužtikrintiems, kad pasirinkta prekė atitiks jų lūkesčius.

„Nuomojame tik naujausius arba labai geidžiamus modelius, kurių nori dauguma lietuvių, tačiau dėl įvairių priežasčių šiuo metu jų įsigyti negali. Prekes nuomosime tik dvejus metus, tada jas keisime kitais modeliais, o senuosius parduosime už likutinę vertę“, – teigia bendrovės vadovas.

Šiandien vartotojams nuomojamos įvairios elektronikos prekės ir buitinė įranga: TV, nešiojamieji kompiuteriai, planšetės, mobilūs telefonai. Greitai ši paslauga jiems leis naudotis ir stambia buitine technika, baldais, pramogų centrais bei aksesuarais namams.

Norėdamas išsinuomoti reikiamą daiktą vartotojas turi apsilankyti nuomos paslaugas teikiančiame salone, kur jis detaliai susipažins su nuomos sąlygomis ir terminais. Klientui pakaks pateikti gyvenamąjį adresą, nurodyti darbovietę ir keturių artimųjų kontaktinius duomenis. Konsultantai su jais susisieks ir paprašys patvirtinti kliento pateiktus duomenis ir pasidomės, ar juo galima pasitikėti.

„Tokios nuomos verslo modelis yra grindžiamas bendrovės lankstumu ir prisitaikymu prie kliento poreikių. Klientas gali pasirinkti dieną, kada nori mokėti už išsinuomotas prekes, pasirinkti įmokų periodiškumą ir mokėjimo būdą. Be to, jis gali keisti paslaugos sutartį, kad teikiamos paslaugos atitiktų jo galimybes, – sako V. Labanauskas. – Taip pat nemokamai pristatome ir sumontuojame prekes kliento namuose, o jei jos netyčia sugestų – sutaisome.“

Šis verslo modelis gimė praėjusio amžiaus viduryje JAV. Šiandien šiuo būdu pirkėjai gali įsigyti nuo smulkių elektronikos prekių iki nekilnojamojo turto ar automobilių. 2011 m. šis nuomos verslo modelis pristatytas Jungtinės Karalystės vartotojams. Pernai šioje šalyje jau veikė 250 prekybos vietų, kurių paslaugomis naudojosi beveik 250 tūkst. žmonių per metus.

Į „Be kredito“ nuomos verslo modelio plėtrą Lietuvoje JAV verslininkai ir „Verslo angelų fondas I“ investavo daugiau nei 1,2 mln. litų. Planuojama, kad 2015 m. veiks bent 15 „Be kredito“ prekybos vietų visoje šalyje ir bus atidaryti pirmieji salonai kaimyninėse valstybėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!