Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4536/naujas-vardas-ibm-system-x/spausdinti/

Naujas vardas - „IBM System x“

Publikuota: 2006-05-31 09:43
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: IBM Lietuva, UAB

IDC paskelbė, kad pirmąjį šių metų ketvirtį IBM pagal pajamas išliko modulinių serverių („blade server“) lydere. Šių tarnybinių stočių segmente IBM pirmauja jau vienuoliktą ketvirtį iš eilės ir augo dvigubai greičiau nei kitų didžiųjų „x86“ tipo serverių gamintojų pardavimai. IDC ataskaita parodė, kad pajamos iš IBM „x86“ technologijos tarnybinių stočių per tris pirmuosius metų mėnesius išaugo 11,2 proc., ir tai yra dvigubai spartesnis augimas nei HP ir net trigubai nei „Dell“ analogiškų produktų pajamų augimas. IBM 2006 m. pirmąjį ketvirtį pirmavo modulinių serverių segmente su 40,1 proc. pajamų dalimi.

Panašius duomenis skelbia ir kita rinkos tyrimų kompanija „Gartner“. Jos ataskaitoje skelbiama, kad pasaulinėje serverių rinkoje pagal pajamas IBM užima 28,6 proc. ir išlieka pirmaujanti. IBM „x86“ technologijos serverių pajamos pirmąjį 2006 m. ketvirtį išaugo 11 procentų. Modulinių serverių pardavimai ūgtelėjo 61 proc. ir dabar modulinių serverių rinkoje, anot „Gartner“, IBM pajamos užima 38,5 proc. rinkos.

Lietuvoje moduliniai serveriai vis labiau populiarėja. Pasak „IBM Lietuva“ sistemų pardavimų vadovo Jono Juodviršio, šiuos IBM produktus renkasi vartotojai, vertinantys infrastruktūros efektyvumą ir kompaktiškumą.

Patvirtindama lyderystę IBM ypatingą dėmesį skiria serverių strategijai bei savo tarnybines stotis pervadina į „IBM System x“. IBM tuo pačiu atnaujina ir savo viziją bei įsipareigojimus tiekti inovatyvias technologijas bei paslaugas, užtikrinančias nepertraukiamo veikimo privalumus verslui. Naujoji IBM strategija numato stiprinti IBM serverių, duomenų saugyklų, IT infrastruktūros ir kitų susijusių komponentų sinergiją – ateityje sujungiant viską į dar labiau išbaigtas sistemas.

„IBM System x“ linija „x86“ – procesorių pagrindu sukurti produktai. Tai reiškia, kad „IBM eServer xSeries“ tarnybinės stotys taps „IBM System x“. Jos ir toliau turės pačių inovatyviausių „x86“ serverių technologiją, kurią papildys tas pats IBM palaikymas ir aptarnavimas. Aukštos klasės „IBM System x“ tarnybinės stotys, paremtos 64 bitų tipo IBM X3 architektūra, „atšviežins“ pagrindinę IBM serverių liniją. Naujosios sistemos bus papildytos naujausiomis technologijomis ir bus dar lankstesnės bei patogiau valdomos. Šie nauji serveriai, aprūpinti dvigubos šerdies procesoriais, bus kur kas galingesni ir taps idealiomis virtualizacijos ir sujungimo platformomis. Papildomi įrankiai leis stebėti ir valdyti sistemos galingumą bei tokiu būdu užtikrinti maksimalų vietos išnaudojimą duomenų centre.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!