Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4490/vst-atvira-studentu-tobulejimui/spausdinti/

„VST“ atvira studentų tobulėjimui

Publikuota: 2006-05-25 13:33
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: VST, AB

Akcinė bendrovė kiekvienais metais priima per pusšimtį jaunuolių iš įvairių mokslo institucijų praktikai bendrovėje atlikti. I ketvirtį bendrovėje praktiką atliko jau 45 studentai. Šią vasarą bendrovėje savo praktines žinias tobulins dar kelios dešimtys akademinio jaunimo atstovų.

Nemaža dalis Lietuvos aukštųjų ir aukštesniųjų mokyklų savo studijų programose numato studentų praktikas, kurios paprastai atliekamos ne mokslo institucijoje, o įmonėse. Praktikos metu jauni žmonės turi galimybę ne tik „prisiliesti“ prie realios veiklos, bet ir pajusti darbinę aplinką, stebėti bei įsitraukti į komandinį darbą, lavinti savo komunikavimo, socialinius įgūdžius.

Pasak akcinės bendrovės „VST“ personalo vadovės Audronės Bakšienės, praktiką bendrovėje dažniausiai atlieka 3 – 4 kurso studentai, tačiau priimami praktikai ir 1 bei 2 kurso studentai. Praktikuojasi bendrovėje Kauno technologijos universiteto, Šiaulių kolegijos, Kauno technikos kolegijos, Klaipėdos verslo ir technologijų kolegijos studentai.

„Praėjusiais metais praktiką bendrovėje atliko beveik 70 praktikantų, kurių beveik pusė – Kauno Technologijos universiteto studentai. Dauguma praktikantų priimami į padalinius, kurie tiesiogiai susiję su mūsų bendrovės veikla, elektros energijos skirstymu bei tiekimu. Tikslinė mūsų įmonės studentų auditorija – tai elektros energetikos ir elektros inžinerijos specialybes studijuojantis jaunimas. Pagrindinės praktikantų specialybės yra elektros sistemos ir jų valdymas, elektros energetika, elektros energetikos technologijos ir energetikos vadyba. Tačiau kasmet turime ir studentų, kurie dirba IT skyriuose, buhalterijoje ir kitur“, - pasakoja bendrovės Personalo vadovė.

Praktiką studentai atlieka 3 – 4 savaites ir per šį laikotarpį, gavę kompetentingą ir atsakingą praktikos vadovą, studentai, susipažinę su darbų saugos reikalavimais, atlieka jiems specialiai pritaikytas užduotis, kurios susiję tiek su praktikanto mokymosi programa, tiek su įmonėje realiai vykdomais darbais.

Kaip teigia Kauno Technologijos universiteto profesorius Rimantas Deksnys, praktika kiekvienam studentui labai naudinga. „Pažintinės ir gamybinės praktikos studentams yra labai svarbios kvalifikacijos ugdymui bei mokslo ir teorinių žinių išmėginimu praktikoje. Bendrovėje „VST“ atliekantys praktiką studentai įvertinami labai gerais pažymiais. Ateityje ketiname organizuoti ilgesnes praktikas, kad studentai, įgiję nemažai teorinių žinių, galėtų praktikai skirti 2 mėnesius“, - pasakoja KTU profesorius R. Deksnys.

Kompanijos „VST“ personalo vadovė teigia, kad studentų praktika įmonėje – abipusė nauda. „Praktikantų priėmimas į įmonę yra ilgalaikė investicija, kuri leidžia studentams susipažinti su jų pasirinktos specialybės praktiniu pritaikymu ir galimybėmis, o mums tai proga įvertinti jaunus žmones ir geriausiems studentams pasiūlyti pasilikti dirbti įmonėje pabaigus studijas“, - teigia A. Bakšienė.

Per kelis šių metų mėnesius praktiką bendrovėje jau atliko 45 studentai. Vasaros metu studentų skaičius bendrovėje dar padidėja. Bendrovėje „VST“ šiuo metu dirba 1964 darbuotojai.

Akcinė bendrovė „VST“ skirsto ir tiekia elektros energiją daugiau nei 672 tūkst. klientų Vakarų Lietuvoje. Tiekiamos energijos kokybei bei patikimumui, eksploatuojamiems skirstomiesiems tinklams prižiūrėti skiriamos pagrindinės bendrovės investicijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!