Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/44821/i-jav-kompaniju-marsrutizatorius-ir-serverius-montuojamos-blakes-teigia-zurnalistas/spausdinti/

Į JAV kompanijų maršrutizatorius ir serverius montuojamos „blakės“, teigia žurnalistas

Publikuota: 2014-05-15 10:13
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Už elektroninę žvalgybą atsakinga Jungtinių Valstijų Nacionalinio saugumo agentūra (NSA) į JAV kompanijų gaminamus maršrutizatorius ir serverius slapta diegia duomenų perėmimo priemones, vadinamąsias „blakes“, skelbia britų dienraštis „The Guardian“.

Leidinys remiasi buvusiu savo darbuotoju Glennu Greenwaldu, kuris ką tik išleido knygą apie buvusį NSA analitiką Edwardą Snowdeną, pavadintą „Nėra kur pasislėpti“.

Šioje knygoje autorius tvirtina, kad JAV vyriausybės atstovai daug metų aktyviai informuodavo kitas šalis apie Kinijoje gaminamos kompiuterių tinklų įrangos pavojų, nes šioje technikoje įdiegtos šnipinėjimo priemonės esą suteikia galimybę kinų žvalgybai sekti įvairias bendroves bei organizacijas.

„NSA dokumentai atskleidžia, kad JAV vykdė lygiai tokią pat veiklą“, – tvirtina G. Greenwaldas. Anot jo, Kinijoje gaminami maršrutizatoriai bei serveriai konkuruoja su amerikietiškais ne tik techniniame ir ekonominiame, bet ir šnipinėjimo lygmenyse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!