Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4478/ordi-tapo-baltijos-regiono-kompiuteriu-prekes-zenklu/spausdinti/

ORDI tapo Baltijos regiono kompiuterių prekės ženklu

Publikuota: 2006-05-24 11:30
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Vienas stambiausių Baltijos šalių IT rinkos žaidėjų – sparčiai besivystančios Lietuvos įmonės „Aideta“ ir 26 proc. Estijos IT rinkos užimančios ORDI bei Latvijos ORDI aljansas standartizuoja savo kompiuterių gamybą ir pradeda gaminti vienodus kompiuterius visai Baltijos šalių rinkai bendru pavadinimu – ORDI. Bendrovės tikisi, kad jau šiemet bus pagaminta apie 35 tūkst. ORDI kompiuterių, o per artimiausius penkerius metus stacionarūs ir nešiojamieji ORDI kompiuteriai taps populiariausi Baltijos šalyse.

„Baltijos šalys tampa vieninga IT rinka, kurią formuoja panašūs klientų poreikiai bei paklausa, tad ir mūsų aljansas orientuojasi šia kryptimi. Be to, vieningas tarptautinis IT gaminių vardas garantuoja tuos pačius gamybos standartus, garantinį aptarnavimą, vadinasi, ir aukštą gaminio kokybę“, – teigė Vidas Valančius, generalinis „Aideta“ direktorius Lietuvoje.

„Aideta“, stiprindama savo pozicijas Lietuvos IT rinkoje, šių metų balandžio mėnesį tapo pasaulinės IT kompanijos IBM aukščiausio lygio partnere - įgijo „IBM Premier partner“ statusą.

„Tokios stambios pasaulinės kompanijos kaip IBM partnerio statusas ir teisė prekiauti IBM produktais, kurie pasaulinėje rinkoje yra vertinami kaip kokybės garantas, suteikia mums galimybę savo klientams siūlyti įvairiapusiškus, novatoriškus sprendimus bei gaminius, taikyti pasaulinės IT rinkos naujoves“, – teigė Aivaras Sebeckis, „Aideta“ komercijos direktorius.

Įmonės „Aideta“ klientais tampa bei jos siūloma produkcija naudojasi tiek didžiosios Lietuvos įmonės, tiek valstybinis sektorius. Prieš keletą mėnesių „Aideta“ laimėjo Lietuvos Vidaus reikalų ministerijos 2,31 mln. litų vertės užsakymą iki šių metų pabaigos įrengti 550 kompiuterizuotų darbo vietų 550 šalies seniūnijose gyvenamosios vietos deklaravimui.

„Aidetos“ klientais yra Lietuvos Respublikos Ūkio ministerija, Seimo kontrolierių įstaiga, tokios aukštojo mokslo įstaigos kaip Vilniaus universitetas ir Vilniaus Gedimino technikos universitetas, didžiosios Lietuvos įmonės, tokios kaip „Mažeikių nafta“ ir „Statoil“.

„Aideta“ dirba Lietuvos rinkoje nuo 1998 m. 2005 m. „Aideta“ susivienijo su Estijos IT rinkos lydere ORDI ir tapo antruoju pagal dydį IT įrangos rinkos dalyviu Baltijos šalyse. Bendra aljanso apyvarta 2005 m. siekė daugiau kaip 100 mln. Lt, o šių metų aljanso apyvarta turėtų siekti 122 mln. Lt.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!