Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/44681/canonical-uzsaldo-projekta-ubuntu-for-android/spausdinti/

„Canonical“ užšaldo projektą „Ubuntu for Android“

Publikuota: 2014-05-06 15:29
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„Canonical“, panašu, perima „Google“ strategiją – greitai pradėti įgyvendinti tam tikrus projektus, tačiau kartu taip pat greitai juos ir uždaryti. Jei visai neseniai buvo uždaryta „debesų“ tarnyba „Ubuntu One“, tai dabar bandoma atsisakyti iniciatyvos „Ubuntu for Android“, kuri leidžia išmanųjį telefoną paversti pilnaverčiu asmeniniu kompiuteriu, praneša puslapis „Android Community“.

„Canonical“ užšaldo projektą „Ubuntu for Android“

„Ubuntu for Android“ istorija prasidėjo dar 2012 m., kai parodoje „MWC 2012“ kompanija „Canonical“ pademonstravo išmanųjį telefoną su specialia „Ubuntu“ versija, naudojančią „Android“ branduolį. Telefoną prijungus prie specialios stotelės, gali paleisti pilnavertę operacinę sistemą su programine įranga, leidžiančią naudotis klaviatūra ir pele.

„Canonical“ savo sprendimą vadino revoliucija mobilių įrenginių rinkoje. Vis tik išmaniųjų telefonų gamintojai šiuo entuziazmu neužsikrėtė. Tik 2013 m. pradžioje „Canonical“ pranešė, kad projektas yra netoli galutinės stadijos, tačiau pačių įrenginių, kurie apjungtų mobilią ir stacionarią OS, pasirodymas buvo atidėtas iki 2014 m.

Kompanijos atstovų teigimu, „Ubuntu for Android“ yra puiki idėja, tačiau kūrėjai ją gali realizuoti tik tuomet, kai glaudžiai bendradarbiaujama su gamintojais, kurie iniciatyvos nerodo. Tokiu būdu, „Canonical“ priėmė sprendimą projektą uždaryti ir susikoncentruoti ties savo mobilia platforma. „Ubuntu for Android“ gali būti realizuotas, tačiau viskas priklausys nuo konkrečių gamintojų pageidavimų ir noro.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!