Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/44652/lietuvos-baip-grupes-imones-dalyvaus-norvegijos-taikos-korpuso-finansuojamoje-darbuotoju-mainu-programoje/spausdinti/

Lietuvos BAIP grupės įmonės dalyvaus Norvegijos Taikos korpuso finansuojamoje darbuotojų mainų programoje

Publikuota: 2014-05-03 10:10
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

BAIP grupei priklausanti „Norway Registers Development AS“ (NRD AS) bei jos padalinys Tanzanijoje – „Norway Registers Development East Africa Ltd“ (NRD EA) – dalyvaus Norvegijos Taikos korpuso (Fredskorpset Norway) finansuojamoje darbuotojų mainų programoje. Per 21 mėn. laikotarpį, suskirstytą į tris 7 mėnesių trukmės etapus, iš viso 17 jaunų profesionalų iš Tanzanijos ir Europos atliks praktiką Norvegijoje ir Tanzanijoje. Pirmasis etapas prasidės š. m. rugpjūčio 11 d. ir tęsis iki kitų metų rugpjūčio 15 d.

Projekto metu Rytų Afrikoje bus sukurta iki 20 naujų IT darbo vietų, NRD AS operacijos šiame regione sulauks profesionalios vietinės pagalbos, o NRD EA paslaugos taps pasiekiamos Europoje. Partneriai dirbs kartu siekdami sustiprinti komunikaciją ir bendradarbiavimą tarpusavyje bei su kitomis BAIP grupės įmonėmis ir išvystyti naujų IT paslaugų kompleksą. Jie taip pat sieks sustiprinti bendradarbiavimą ir apsikeitimą gerąja patirtimi tarp trijų šalių, kuriose įmonės veikia: Norvegijos, Lietuvos ir Tanzanijos.

„NRD EA komandos nariai programos metu perims žinias, įgūdžius, metodologijas ir standartus, būtinus kritinės IT infrastruktūros priežiūros paslaugų teikimui 24x7. Jie sustiprins savo gebėjimus teikti kibernetinės saugos konsultacijas ir paslaugas, plėtos technologines partnerystes. Su šiais gebėjimais NRD EA taps pajėgi teikti labai reikalingą paramą NRD AS projektams Rytų Afrikoje“, – teigia Rimantas Žylius, NRD AS vykdantysis direktorius.

„Rytų Afrikoje pristatysime informacinių sistemų kūrimo paslaugas, aukšto patikimumo IT infrastruktūros architektūros sprendimus, sistemų migracijos paslaugas. Pasiūlysime IT paslaugų valdymą pagal ITIL metodologiją ir ISO20000 standartą. Taikos korpuso projekto metu Paslaugų Tarnyba (Service Desk) bus pritaikyta Svahili kalbai, kas leis geriau atitikti vietinius poreikius“, – pridėjo Sebastian Marondo, NRD EA direktorius.

„Mes matome, kad R. Afrikos klientai pereina į naują technologinį lygį ir todėl iš savo technologinių partnerių jie reikalauja aukščiausios kokybės sprendimų, kurie iki šiol nėra lengvai pasiekiami šiame regione. Neseniai pasirašyta sutartis su Burundžio Centriniu banku dėl aukšto pasiekiamumo duomenų centro modernizacijos ir priežiūros yra vienas iš šios tendencijos pavyzdžių“, – pasakojo R. Žylius.

Mainų programos dalyviams bus suteiktos galimybės pažinti tiek profesinę, tiek kultūrinę priimančiosios šalies aplinką, įsijungti į vietinių nevyriausybinių IRT organizacijų veiklą (pvz., ISACA Tanzanijos skyriaus) ir sustiprinti savo tarpkultūrines žinias. Bus organizuojamos pažintinės kelionės, vietinės kalbos kursai bei socialiniai renginiai, siekiant užtikrinti, kad atvykstantys dalyviai suprastų vietinį mentalitetą, kultūrą, istoriją ir tradicijas.

Dalyvaudamos programoje abi įmonės, jų darbuotojai, partneriai, valdybos nariai ir kitos susijusios šalys patvirtina savo įsipareigojimą puoselėti vertybes ir principus, kuriuos propaguoja Norvegijos Taikos Korpusas: pagarbą žmogaus orumui, kultūriniams skirtumams, saugumo aspektams, aplinkosaugą, korupcijos netoleravimą, pasitikėjimą ir gerą valią.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!