Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/44411/google-isigijo-firma-kuriancia-boeing-dydzio-bepilocius-lektuvus/spausdinti/

„Google“ įsigijo firmą, kuriančią „Boeing“ dydžio bepiločius lėktuvus

Publikuota: 2014-04-16 20:14
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Autoritetingas verslo leidinys „The Wall Street Journal“ praneša, kad „Google“ įsigijo kompaniją „Titan Aerospace“, kuri užsiima bepiločių skraidymo įrenginių kūrimu. Šie naudoja saulės baterijas ir gali skraidyti labai dideliame aukštyje. Priminsime, kad būtent šią firmą praėjusiais metais norėjo įsigyti socialinis tinklas „Facebook“.

Kodėl kompanijai „Google“ reikalingi bepiločiai lėktuvai? Tikėtina, tam, kad sunkiai prieinamų regionų gyventojams būtų suteiktas Interneto ryšys. Tačiau ne tik tam. „Google“ galės gauti jai itin svarbų dalyką – informaciją iš realaus pasaulio.

Bepiločiai lėktuvai „Titan“, visų pirma, skirti itin didelės raiškos Žemės nuotraukų gavimui realiu laiku. Nesunku suprasti, kad būtent jie leis tarnybai „Google Maps“ rodyti ne statiškus, bet dinamiškus žemėlapius.

„Google“ jau ne pirmą kartą domisi nedidelėmis firmomis, kurios gamina robotus. Iš viso interneto gigantas įsigijo jau 13 tokių startuolių. Tačiau šį kartą kalbama ne apie nedidelius lėktuvėlius: mažiausias „Titan“ bepilotis įrenginys yra šiek tiek didesnis nei keleivinis lėktuvas „Boeing 767“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!