Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/44371/europos-rekonstrukcijos-ir-pletros-bankas-musu-investicija-i-bite-buvo-sekminga/spausdinti/

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas: mūsų investicija į „Bitę“ buvo sėkminga

Publikuota: 2014-04-14 11:09
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (EBRD) savo 10 mln. eurų (34,5 mln. litų) investiciją į Lietuvos telekomunikacijų bendrovę „Bitė“ įvertino, kaip sėkmingą.

„10 mln. eurų EBRD investicija į Lietuvos mobiliojo ryšio operatorių „Bitė“ padėjo bendrovei išplėsti savo veiklą Latvijoje ir yra puikus pavyzdys, kaip padedame inovatyvioms bendrovėms Baltijos šalyse“, – rašoma EBRD pranešime žiniasklaidai.

EBRD į telekomunikacijų bendrovę investavo 2009 m. per rizikos kapitalo fondą „Mid Europa Partners“. Investicija padėjo „Bitei“ Lietuvoje užtikrinti klientams itin aukšto lygio aptarnavimą ir paslaugų kokybę bei leido žengti tvirtą žingsnį į Latvijos rinką, kur iki tol dominavo du stiprūs žaidėjai.

„Investicija suteikė bendrovei puikią galimybę plėtrai. Šiame regione matome daug verslų, kurie turi daug potencialo augti“, – pranešime cituojamas Matti Hyyrynen, ERPB Vilniaus biuro vadovas.

Pasak „Bitės“ grupės generalinio direktoriaus Fredo Hrenchuko, bendrovė sėkmingai plėtėsi Baltijos šalyse, nors tuo metu regione siautė finansų krizė.

„Investicija „Bitės“ grupei leido išnaudoti telekomunikacijų sektoriaus galimybes regione. Plėtrai tuo metu buvo palankus metas, kuo mes sėkmingai pasinaudojome. Šiandien abejose Baltijos šalyse esame užėmę stiprią poziciją, kaip į puikų klientų aptarnavimą orientuota bendrovė. Be to, įkurta „Bitė Latvija“ jau dirba pelningai ir žengia telekomunikacijų rinkos pokyčių priešakyje“, – teigia F. Hrenchukas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!