Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/44243/duomenu-analize-ir-debesu-kompiuterija-galimybes-kuriu-lietuvos-verslas-dar-neisnaudoja/spausdinti/

Duomenų analizė ir debesų kompiuterija – galimybės, kurių Lietuvos verslas dar neišnaudoja

Publikuota: 2014-04-04 13:08
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vis daugiau Lietuvos verslo ir viešojo sektoriaus organizacijų susiduria su sparčiai didėjančiais duomenų kiekiais, tačiau tik nedaugelis bendrovių imasi duomenis panaudoti verslo konkurencingumui didinti.

Didieji duomenys (ang. „Big Data“) – tai įmonėse ir organizacijose sukaupti milžiniški duomenų masyvai, kuriuos tinkamai apdorojus ir išanalizavus galima numatyti tendencijas, įvertinti klientų nuotaikas realiu laiku ir priimti teisingus verslo sprendimus. Didėjantis duomenų kiekis taip pat skatina debesų kompiuterijos technologijų plėtrą.

„Lietuvos įmonių vadovai dažnai klausia, kaip geriau suprasti pirkėjų elgseną ir padidinti pardavimus, kaip efektyviau valdyti tiekimo grandinę ir sumažinti nereikalingas sąnaudas. Atsakymai į šiuos klausimus dažnai slypi įmonių duomenyse, kurie dažnai nėra „įdarbinami“, – pabrėžė Viktoras Dzindzeleta, pirmaujančios verslo programinės įrangos bendrovės SAP Verslo plėtros vadovas Baltijos šalyse.

Apie didžiuosius duomenis, debesų kompiuteriją ir kitas inovacijas bus kalbama balandžio 8 dieną, antradienį, vyksiančiame viename didžiausių šių metų IT renginių Lietuvoje – „SAP Innovation Forum“. Šiemet SAP organizuojamame nemokamame renginys bus akcentuojamas novatoriškiausių technologijų sprendimų pritaikymas versle.

Forumo dalyviai galės susipažinti su tokiomis inovatyviomis technologijomis, kaip SAP HANA. Šis revoliucinis sprendimas ypač patogus didelius duomenų kiekius kaupiančioms bendrovėms – ataskaitą galima gauti vos per kelias sekundes, kai anksčiau tam reikėdavo skirti valandas laiko.

„SAP Innovation Forum“ savo įžvalgomis dalinsis SAP technologijų ekspertai Bert Schulze (debesų kompiuterija), Niklas Packendorff (SAP HANA), Mattias Heiden (finansų valdymas), Be to, forume daug dėmesio bus skiriama geriausiems Lietuvos įmonių ir organizacijų pavyzdžiams – juos pristatys RIMI Baltics, „Lietuvos draudimas“.

Užsienio kompanijų atstovai – „Hitachi“ ir prekybos tinklo „Kingfisher“ ir SAP partneriai pristatys jų įvykdytus projektus bei sprendimus, kurie padeda privačioms bendrovėms ir viešojo sektoriaus organizacijoms būti konkurencingoms ir veikti efektyviau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!