Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4413/webmedia-rinkos-lydere-taps-keldama-darbuotoju-kompetencija/spausdinti/

„Webmedia“ rinkos lydere taps keldama darbuotojų kompetenciją

Publikuota: 2006-05-17 10:16
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Webmedia, UAB

Vos prieš metus Lietuvoje įsikūrusi programinės įrangos kūrimo bendrovė „Webmedia“ iki 2008 m. pabaigos planuoja sparčią personalo plėtrą ir todėl jau šiandien investuoja beveik milijoną litų į darbuotojų mokymus. Mokymams įgyvendinti bendrovė gavo Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą — beveik pusę milijono litų.

„Siekdami įgyti konkurencinį pranašumą, mes neretai susiduriame su aukštos kvalifikacijos darbuotojų trūkumu. Nors aukštosiose mokyklose parengiama nemažai IT specialistų, tačiau realiam darbui jiems nepakanka praktinių naujausių technologijų panaudojimo įgūdžių. Be to, nemažai šios srities darbuotojų vis dar išvažiuoja dirbti į kitas ES šalis. Todėl būtent per investicijas į žmogiškąjį kapitalą mes žadame įgyvendinti savo veiklos ir plėtros planus bei tapti rinkos lyderiais Lietuvoje. Iki 2008 m. pabaigos mes ketiname sukurti 100—150 naujų darbo vietų ir jau dabar stengiamės, kad būsimieji mūsų darbuotojai patektų į pačių geriausių specialistų komandą“, — sakė „Webmedia“ direktorius Arnoldas Jankūnas.

Anot jo, Lietuvos IT rinkai trūkstant specialistų, nebeužtikrinama pakankamai sparti informacinės visuomenės bei elektroninio verslo plėtra, sulėtėja Lietuvos integraciniai procesai į ES, o tai gali turėti įtakos šalies konkurencingumo mažėjimui pasaulinėse rinkose.

„Webmedia“ į darbuotojų mokymus iki 2008 m. vasaros iš viso investuos apie 900 tūkst. Lt. Įvairaus profilio mokymuose dalyvaus daugiau kaip 100 darbuotojų. Mokymai bus rengiami keturioms skirtingoms auditorijoms — programuotojams, projektų vadovams ir sistemų konsultantams, o taip pat įmonės administracijai.

Pagrindinis mokymų tikslas — įgyti pasaulyje pripažintų ir plačiai paplitusių technologijų, ypač „Java“ (J2EE) ir geriausių IT praktikų žinių. Bus mokomasi ir verslo anglų kalbos. Parengtos atskirų technologijomis grįstų industrijų studijos strateginiams „Webmedia“ veiklos segmentams — telekomunikacijų, finansinių paslaugų sferos, e-valdžios sritims. Daugiausia bendrovės darbuotojai mokysis dirbti su „IBM WebSphere“, „BEA WebLogic“, „Sun JES“, „Oracle“ duomenų bazių technologijomis, taip pat su „Microsoft .NET“ technologijomis. Papildomai bus rengiami projektų valdymo mokymai pagal „CompTIA“ arba analogiškas metodikas.

„Webmedia“ darbuotojai mokymų pabaigoje gaus atitinkamus sertifikatus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!