Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4384/viena-didziausiu-pasaulio-it-kompaniju-domisi-investavimu-lietuvoje/spausdinti/

Viena didžiausių pasaulio IT kompanijų domisi investavimu Lietuvoje

Publikuota: 2006-05-13 13:39
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Susitikime su ūkio ministru Kęstučiu Daukšiu „Hewlett-Packard“ kompanijos atstovai sakė, kad Lietuvoje aplinka verslui yra palanki, matomas rinkos augimas, todėl jie domisi kompanijos plėtros galimybėmis mūsų šalyje. Įmonės vyresnysis viceprezidentas Olafas Swantis (Olaf Swantee) teigė, kad šalies, į kurią investuoja jų kompanija, pasirinkimą lemia keturi veiksniai: kvalifikuota darbo jėga, „teisinga“ darbo jėgos kaina, aiškus darbo klausimų reguliavimas ir palankūs mokesčiai.

Pristatydamas Lietuvos ekonomiką ir jos perspektyvas, ūkio ministras pažymėjo, kad Lietuva atitinka visus minėtus kriterijus. „Lietuva siekia plėtoti aukštųjų technologijų sritis, todėl užsienio investuotojų atėjimas mums yra labai svarbus,“ – sakė K.Daukšys.

Jungtinių Amerikos Valstijų kompanijos atstovams buvo pristatyta Lietuvos mokesčių sistema, jos reforma, Ūkio ministerijos parengta Investicijų skatinimo programa.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!