Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4372/piratine-produkcija-vartotoju-nepasieks/spausdinti/

Piratinė produkcija vartotojų nepasieks

Publikuota: 2006-05-12 09:13
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Muitinės departamentas prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos

Gegužės 10 d. Lietuvos muzikos industrijos asociacija pranešė, kad tyrimui muitinės pateikti Smėlynės-Medumi jungtiniame sienos perėjimo punkte sulaikyti kompaktiniai diskai su įrašytomis 9323 kūrinių kopijomis neatitinka joms keliamų reikalavimų.

Kompaktiniai diskai minėtame punkte buvo sulaikyti praėjusį sekmadienį, gegužės 7 d., kai Panevėžio teritorinės muitinės mobiliosios grupės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai jame atliko gabenamų prekių ir dokumentų tikrinimą. Apie 7.45 val. tikrinant Lietuvos piliečio A.T. vairuojamą krovininį automobilį „DAF“, vairuotojo kabinoje, po miegamuoju gultu, tarp asmeninių daiktų kartoninėse dėžėse buvo rasti 2849 kompaktiniai diskai su vaizdo ir garso įrašais. Minėtas pilietis prekių įsigijimo ir gabenimo dokumentų neturėjo. Pažeidėjas taip pat nepateikė jokių licencinių sutarčių su autorių teisių savininkais arba jų perėmėjais Lietuvoje. Todėl surašius protokolą kompaktiniai diskai buvo sulaikyti.

Kaip minėta, jau aišku, kad tai neteisėtos kūrinių kopijos. Sulaikytų piratinių vaizdo ir muzikos kūrinių bendra mažmeninė vertė yra apie 279690 litų.

Medžiaga bus perduota Muitinės kriminalinei tarnybai ikiteisminiam tyrimui pradėti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!