Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/4350/alna-business-solutions-isigyta-estijos-bendrove-baige-integracijos-i-alnos-grupe-darbus/spausdinti/

„Alna Business Solutions“ įsigyta Estijos bendrovė baigė integracijos į „Alnos“ grupę darbus

Publikuota: 2006-05-09 12:20
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Alna Business Solutions, UAB

Estijos IT paslaugų bendrovė „PerSimplex“, kurią prieš metus įsigijo „Alna Business Solutions“, nuo šių metų gegužės 5 dienos keičia pavadinimą ir vadinsis „Alna Business Solutions“ OU. Bendrovės ir ateityje teiks verslo valdymo sistemų kūrimo, integravimo bei priežiūros paslaugas bei konsultacijas.

„Šis žingsnis buvo planuotas dar įsigyjant įmonę, tačiau visų pirma siekėme įvesti bendrą korporacinę kultūrą, standartizuoti procedūras, sustyguoti vidinę komunikaciją. Į Baltijos šalių rinką dabar žiūrime kaip į namų rinką, o ateityje „Alna Business Solutions“ specialistai Lietuvoje ir Estijoje dirbs įgyvendindami bendrus projektus visose ES šalyse“, - sakė „Alna Business Solutions“ Tomas Milaknis.

Pasak jo, Estijos IT bendrovės įsigijimas buvo labai pasiteisinęs žingsnis. „PerSimplex“ – vietos rinkoje labai vertinama bendrovė, pasiekusi puikių rezultatų, tad jos įsigijimas praturtino „Alna Business Solutions“ nauja patirtimi ir specialistais“, - sakė T. Milaknis.

„Tikime, kad didesnė patyrusių specialistų ir įgyvendintų projektų bazė leis galutinai konsoliduotoms įmonėms imtis didesnių ir ambicingesnių projektų, o tai labai svarbu siekiant sėkmingai konkuruoti ne tik Baltijos šalių, bet ir visoje ES teritorijoje, taip pat įtvirtinti bendrą pavadinimą Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje bei Lenkijoje, kur veikia mūsų bendrovės“, - sakė bendrovės „Persimplex“ vadovas Meelis Nafthal, vadovausiantis Estijos „Alna Business Solutions“ po pavadinimo keitimo.

Per bendro darbo metus abi įmonės sėkmingai vykdė stambius projektus verslo įmonėse bei valstybinėse institucijose Lietuvoje ir Estijoje, tarp jų - diegė naują informacinę sistemą „Tallinna Vesi AS“, integruotą verslo valdymo sistemą „Microsoft Navision“ ir informacijos valdymo sistemą „Doclogix“ Talino Technikos bei Talino Universitetuose.

„Alna Business Solutions“ ir „PerSimplex“ 2005 metais kartu gavo 13,2 mln litų pajamų, o jų bendrasis pelnas siekė 8,65 mln. litų. Šiuo metu bendrovės turi per 300 klientų, jose dirba 120 aukštos kvalifikacijos specialistų, tai - didžiausia verslo valdymo sprendimų konsultantų komanda Baltijos šalyse. „Alna Business Solutions“ kompetenciją verslo valdymo sistemų srityje „Microsoft“ pripažino suteikdama bendrovei „Auksinio sertifikuoto partnerio” vardą („Gold Certified Partner“). Be „Microsoft Navision“ ir „Microsoft Axapta“ verslo valdymo sistemų diegimo, „Alna Business Solutions“ yra ir vienas didžiausių „Scala“ verslo sistemų diegėjų Baltijos šalyse bei didžiausias verslo procesų ir dokumentų valdymo sistemos „DocLogix“ diegėjas Baltijos šalyse, turi išskirtines atstovavimo teises pasaulinės IT kompanijos „UGS“ ir „Newgen Software Technologies“ sprendimams.

Lietuvoje ir Estijoje veikianti „Alna Business Solutions“ yra dalis „Alnos“ įmonių grupės - Baltijos valstybių IT rinkos lyderės, dirbančios ne tik šiame regione, bet ir visoje Europos Sąjungoje bei kitose pasaulio valstybėse. „Alna“ veiklą pradėjo 1989 metais, šiuo metu pagrindinės grupės bendrovės taip pat yra IT konsultacijų ir paslaugų įmonė „Alna Intelligence“ bei individualių programinių sprendimų kūrėja „Alna Software“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!